Siyaset ‘Kürdistan’ı savunacağız’

‘Kürdistan’ı savunacağız’

18.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grup toplantısında konuşan Demirtaş ‘Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir parçası olan Kürdistan’ın ismiyle cismiyle özgürlüğünü de savunacağız’ dedi

‘Kürdistan’ı savunacağız’

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ana dilde eğitim istiyoruz, kazanacağız. Geri adım atmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir parçası olan Kürdistan’ın ismiyle, cismiyle özgürlüğünü de savunacağız” dedi.
Demirtaş, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmaya, “Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili dava, tetikçiler cezaya çarptırılsa bile dostları “bitti” diyene kadar devam edecek” sözleriyle başladı. Demirtaş, konuşmasında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a Allah’tan rahmet diledi.
Selahattin Demirtaş, bu gün BDP’ye yönelik “siyasi soykırım operasyonlarıyla” uyandıklarını iddia ederek, “Bu operasyonlar başından beri mahkemelerde değil, Bakanlar Kurulunda planlanıp hayata geçiriliyor. ’Bunlar yargının işidir’ gibi safsatalara bizi asla inandıramazlar” diye konuştu.
Dokunulmazlığı olan milletvekillerinin evinin basıldığını, ardından “biz o evin milletvekiline ait olduğunu bilmiyorduk” diyerek “işin içinden çıkmaya çalışıldığını” ileri süren Demirtaş, “Biz mesajı aldık ama bu mesaja boyun eğmiyoruz” dedi. Demirtaş, şunları söyledi:
“Rahmetli Orhan Doğan’ın evini bastınız, bu da mı yanlış oldu? Neyi arıyorsunuz? Mesaj net; ölmüş de olsanız, eski vekil de olsanız, kadın da çocuk da olsanız biz faşizmden geri durmayacağız. O ev, Leyla Zana’nın Ankara’da oturduğu evdir. Zana’nın Ankara’da evi yokmuş, dolayısıyla bilmiyorlarmış... Ortada hata yoktur. DEHAP’ta Genel Başkanlık yapmış Tuncer Bakırhan’a polis sadece ’size bir mail gelmiş, maili açmışınız ve Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeyi okumuşsunuz. Görüşme notları okumanızın nedeni nedir?’ sorusunu yöneltmiş.
Fatma Kurtulan’a da sadece aynı soru sorulmuş. İşte polisin müthiş başarısı. Polisin, savcının ortaya çıkardığı derin yapı. Ben bu ülkede savcı olsam ’İmralı görüşme notlarını okudun mu okumadın mı?’ diye sorarım. ’Okumadım’ derse tutuklarım ‘bu sahte siyasetçi’ diye. Bunu okumayan Türkiye’de siyaset yapamaz. Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, MİT, emniyet, herkes okuyor. Bizden önce okuyorlar. Adalet Bakanı’nın önüne gidiyor aynı saatte. Onları okumadan asla ama asla Kürt sorunuyla ilgili strateji belirlemiyorlar. BDP niye okumayacakmış?”

Haberin Devamı

‘KÜRTLERE DÜŞEN İŞ DİRENMEK’
Ceylan Önkol, İbrahim Halil Oruç ve Aydın Erdem’in fotoğraflarını gösteren Demirtaş, “(AKP döneminde faili meçhul olmamıştır) deniliyor. Yüzlerce fotoğraf koyabiliriz önünüze. İşte bunların faşizm anlayışı budur. Kürde adalet yoksa Kürde düşen tek şey direnmektir. Biz kazanacağız. Ana dilde eğitim istiyoruz, kazanacağız. Geri adım atmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir parçası olan Kürdistan’ın ismiyle, cismiyle özgürlüğünü de savunacağız” diye konuştu.

TSK’dan suç duyurusu
Genelkurmay, BDP lideri Selahattin Demirtaş hakkında Sultanbeyli Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikayetçinin Genelkurmay Başkanlığı tüzel kişiliği olduğu belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, Demirtaş hakkında, TCK’nın 125. maddesindeki “hakaret”, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 95. maddesindeki “Astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiil ve harekette bulunanlar 6 aydan 3 seneye kadar hapsolunur” ifadelerinin yer aldığı suçlardan dava açılması istendiği öğrenildi. Sultanbeyli Savcılığı da, karar verilebilmesi amacıyla Demirtaş’ın konuşmasını içeren görüntülerin incelenmesi için Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazı gönderdi.
Demirtaş, partisinin Sultanbeyli İlçe Örgütü’nce düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Kürtçe eğitimi uygun bulmadığına yönelik açıklamaları üzerine, “Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın” demişti.
İSTANBUL AA