Siyaset ‘Küresel siyasette ağırlığımız var’

‘Küresel siyasette ağırlığımız var’

06.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kriter Dergisine “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabı, BM ile ilgili reform önerisi, Paris İklim Anlaşması ve Suriye konusunda gelinen son duruma ilişkin mülakat verdi.

‘Küresel siyasette ağırlığımız var’

Batı hegemonyasının artık bittiğini belirten Erdoğan, “Dünyada çeşitli güç merkezleri var, BM Güvenlik Konseyi, bu güç çeşitliğini yansıtmıyor. Temsil krizini, meşruiyet krizini çözerek, BM’yi daha şeffaf ve uluslararası topluma hesap verebilir bir kurum haline getirmek zorundayız. Türkiye gibi yükselen güçler artık küresel siyasette ağırlığı olan bir oyuncuya dönüştü. Kendi askeri operasyonunu kendi imkanlarıyla icra edebilen, kendi savunma sanayii mimarisini inşa eden bir güce dönüştük. İnşallah bu çizgimiz daha da yükselecek, geldiği noktayı pekiştirecek ve başka bir sıçrama yapacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gerekeni yaparız’

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de dayatılmaya çalışan çifte standarda karşı çıktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de haklarımızı korumayacak mıyız? Masa başında üretilmiş haritaları kabul mu edeceğiz? Bu konuda uluslararası hukuk çerçevesinde gerekeni yaptık, yapmaktan da çekinmeyeceğiz” mesajını verdi.