Siyaset Lagendijk'ten yine AKP'ye övgü

Lagendijk'ten yine AKP'ye övgü

05.05.2008 - 07:47 | Son Güncellenme:

.

Lagendijkten yine AKPye övgü

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Türkiye’de ayakları yere basan sol bir partinin olmamasının ülkenin sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Lagendijk, eşi Nevin Sungur’la birlikte kayınpederi Nusret ve kayınvalidesi Fazilet Sungur’u ziyaret etmek için Yalova’ya geldi.

Lagendijk, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, eşi Feride ve kızı Sinem Binicioğlu ile birlikte Yürüyen Köşk’te kahvaltı yaptı. Lagendijk, eşi, kayınpederi ve kayınvaldesinin de katıldığı kahvaltıda Türkiye'yle ilgili açıklamalar yaptı.

Türkiye’yi AB’ye sokmak isteyen tek partinin AKP olduğunu savunan Lagendijk, CHP ve MHP’nin Türkiye’nin AB’ye girmesini istediklerini, fakat bu konuda hiçbir şey yapmadıklarını ileri sürdü.

Lagendijik şöyle konuştu:

“Türkiye’deki en öncelikli sorunlardan bir tanesi ayakları yere basan bir sol partinin, sol politikalar üreten bir partinin olmaması. Ben sosyal demokrat değilim, yeşilim. Biliyorum ki Avrupa’daki sosyal demokrat arkadaşlarım CHP ile ilgili sorunlar yaşıyorlar. Çünkü CHP azınlık hakları, vakıflar kanunu, Kürt meselesi ve dini özgürlükler konusunda hiçbir politika üretmiyor. Aslında bu politikaları üretmesi gereken CHP bunu yapmıyor. Dolayısıyla onların Avrupa’daki meslektaşları da karşılarında bu politikaları üretecek parti bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.”