Siyaset Liderlerine söylüyorum şehitler dua bekler

Liderlerine söylüyorum şehitler dua bekler

14.06.2010 - 00:29 | Son Güncellenme:

Erdoğan, “Şehit cenazelerini istismar ederek oy toplama gayreti içinde olanlar var. Şehitler musalla taşında sadece dua bekler, slogan değil. Cenaze namazları slogan atma yeri değildir. Önce bunu onların liderlerine hatırlatıyorum” dedi

Liderlerine söylüyorum şehitler dua bekler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “500 yıl önce nasıl İspanya’dan kovulan Musevilere sahip çıktıysa dedelerimiz, bugün de biz Filistin’deki kardeşlerimize sahip çıkıyoruz” dedi. Erdoğan, partisinin Rize’de düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Sözü Gazze konusuna getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Bize diyorlar ki ‘Türkiye’nin Ortadoğu’da ne işi var, Filistin’de ne işi var? Gazze ile Türkiye neden ilgileniyor?’ Bunu söyleyenler bu ülkenin tarihinden nasibini almayanlardır. Adama sormazlar mı ‘Amerika’nın Irak’ta ne işi var, Filistin’de ne işi var?’ ‘Sormazlar mı? Afganistan’da ne işi var? Fransa’nın, İngiliz’in, Almanya’nın, Hollanda’nın şunun, bunun buralarda ne işi var?’ diye sormazlar mı? Artık dünyada uluslararası bazlı siyaset vardır. Niye girdik biz NATO’ya? BM Güvenlik Konseyi’ne?.”

‘Çaktırma’ değil, tarih dersi
Ankara’ya mahkûm bir siyaseti icra etmek için iktidar olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Biz, etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik için gelmedik. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Batılıların Muse-vileri kovduğu zaman da bizim ecdadımız Musevilere sahip çıktı. Şimdi ne diyor o Musevilerin geride kalan varis-leri biliyor musunuz? ‘İkide bir bize ‘bunu çaktırmayın’ diyorlar. Biz size tarih dersi veriyoruz. Çaktırmıyoruz. Olay bu...” Erdoğan, şöyle devam etti:
“Herkes Gazze’ye sırtını dönebilir. Ama Türkiye dönemez. Allah’tan başka kimseye bizim can borcumuz yok. Sadece Allah’ımıza var. Bu yola böyle devam edeceğiz. Tarihte dedelerimiz ne yaptıysa biz de o anlayışla, onların yaptıklarını yaparak bu yola devam edeceğiz.”

‘Şehitlere dua edilir’
Şehitlerin slogan değil, dua beklediğini belirten Erdoğan, “Önce bunu onların liderlerine hatırlatıyorum” dedi. Mehmet Akif’ten ve Mevlana’dan dizeler okuyan Erdoğan, şöyle devam etti: “Monşerler adeta bize diplomasi dersi vermeye kalkıyor. ‘Türkiye’nin ekseni kayıyor, Türkiye Batı’dan kopuyor, Türkiye yön değiştiriyor’... Akıllarınca bizi tehdit ediyorlar. Buradan İsrail destekli uluslararası basına da yurt içindeki taşeronlara da açık açık sesleniyorum: Türkiye başka ülkelere benzemez. Ak Parti iktidarı başka iktidarlara benzemez. Neyle tehdit ederseniz edin dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ama onurumuzla kimseyi oynatmayacağız. Bunu böyle bilin.”

‘Kürt kökenlilerle sorun var mı?’
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nifak tohumlarından rant elde edenler var. Şehit cenazelerini istismar ederek oy toplama gayreti içinde olanlar var. Şehitler musalla taşında sadece dua bekler, slogan değil. Cenaze namazları slogan atma yeri değildir. Önce bunu onların liderlerine hatırlatıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir müracaat edin de size cenaze namazlarının edebini, adabını bir öğretsinler. Siyasi işaretlerin yapıldığı yer de değildir. Bunların hepsini kendileri için siyasi bir rant aracına dönüştürmek istiyorlar. Bunlar bayrağımızı da şehitlerimizi de istismar ediyorlar.”
“Benim Kürt kökenli vatandaşım ile Rizeli hemşehrilerimin bir sorunu var mı?” diye sordu. Salondakilerin “Hayır” yanıtı vermesi üzerine Erdoğan, “Demek onların sorunu var. Eğer sorununuz yoksa niye rahatsız oluyorsunuz? Biz partimizi kurduk, kendi programımıza koyduk. Adına ister ‘Kürt sorunu, Güneydoğu sorunu’ deyin ama bu ülkede böyle bir sorun var dedik ve bunu da ancak biz çözeriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Terörün artması tesadüf değil’
Of’da açılışlara katılan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu yıl referandum, 2011 ortalarında da seçim yapılacak. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Ne erken seçimi? Bu ülkede ortalama 16 ayda bir seçim yapıldı. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? İlan edilen zaman neyse seçim o zamanda yapılacak.”
Erdoğan, kimsenin “Referandumda nasıl olsa millet ’evet’ diyecek” rehavetine kapılmamasını, köy köy, mahalle mahalle çalışılmasını istedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lütfen herkes bunun cevabını arasın. Tam Anayasa değişikliği halkın önüne gelecekken, neden terör örgütü eylemlerini artırdı? Kim bizim karşımıza dikildi, parlamentoda? CHP, MHP, BDP, terör örgütü, İmralı... Onların karşısında olan kim? Ak Parti iktidarı. Farkımız bu... Danıştay saldırısı oldu, ‘bunu dinciler yaptı’ dediler. Sonunda ne oldu? Onlar da malum organizasyonun içinden çıktılar. Özür dilediler mi? Hayır. Onların şanında bu yok da onun için.”

Haberin Devamı

Kazada 1 polis şehit oldu
Başbakan Erdoğan’ın Rize gezisinde görev yapmak için Güneysu’ya giden polislerin içinde bulunduğu otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak Sarayköy Tüneli çıkışında refüje çarpıp takla attı. Kazada polis Yusuf Tüylü şehit oldu, sürücü polis memuru Mehmet Tosun da ağır yaralandı. Tüylü için Rize Emniyet Müdürlüğü önünde dün tören düzenlendi. Törene katılan Tüysün’ün 3 yaşındaki oğlu Emirhan’ın, ablası 5 yaşındaki Hanife ile arkadaşlarına, “Bakın o benim babam” diyerek Türk bayrağına sarılı tabutun önünde yer alan babasının fotoğrafını göstermesi törene katılanları gözyaşına boğdu. Tüylü’nün cenazesi daha sonra Rize Belediyesi nakil aracı ile Çorum’a götürüldü.