Siyaset Lütfen iç işlerimize burnunuzu sokmayın!

Lütfen iç işlerimize burnunuzu sokmayın!

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesine sert tepki gösterdi.

Lütfen iç işlerimize  burnunuzu sokmayın

“Hayır”cılar kervanına Avrupalıların da katıldığını belirten Yıldırım Hollanda’nın kararına şu sözlerle tepki gösterdi: “Almanya arkasından Hollanda bunlar da ‘Hayır’cı oldular. Dikkat ederseniz oraya gurbetçilerimize, vatandaşlarımıza buluşmaya giden bakanlarımıza, milletvekillerimize yasak koyuyorlar, engel çıkarıyorlar. Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın, bizim memleket sevdalısı gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan’da size bunun cevabını sandıkları doldurarak vereceklerdir. Biz Türkiye olarak sizin seçim işlerinize, iç siyasetinize karışmıyoruz ama görüyorum ki başta PKK terör sempatizanları, FETÖ’cüler olmak üzere ne kadar Türkiye’nin aleyhinde çalışan varsa, sizin için baş köşede yer buluyor. Bunu yapmayın. Buradan uyarıyorum, bunlar dostluğa, müttefikliğe sığmaz. Türkiye’nin düşmanlarına dostluk yapanlar, Türkiye’ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye’nin içişlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın.”
‘Halk bunun hesabını sorar’
Avrupa’nın taraf olması halinde bunun hesabının Türk milleti tarafından sorulacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “16 Nisan’da sadece kâğıt üzerinde beyaz ‘evet’ bölümüne mühür basmakla kalmayacağız. 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğini aydınlatacağız. 16 Nisan’da geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edeceğiz. Terör örgütlerine hak ettikleri cevabı vereceğiz. 16 Nisan’da Almanya’ya da Hollanda’ya da Avrupa’da ‘Hayır’ çıkarması için gayret edenlere de gereken cevabı vereceğiz.” l BALIKESİR AA