Siyaset ‘Maç bitmiş mızıkçılık yapıyorlar’

‘Maç bitmiş mızıkçılık yapıyorlar’

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP’nin 55 kentteki il başkanları dün 2’nci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

‘Maç bitmiş mızıkçılık yapıyorlar’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile kameraların karşısına geçen CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “İmamoğlu’nun belediye başkanlığını duyurmak için buradayız. Ne yaparlarsa yapsınlar, İmamoğlu seçimi kazanmıştır. Her sandıkta hem de gönüllerde kazanmıştır. YSK görevini yerine getirerek İmamoğlu’na mazbatayı vermelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Çok çalış, sen de kazan’

Daha sonra kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu şunları kaydetti:

“Beklentimiz, bir an önce sürecin sonuçlanması. Sayma çeşitleri değişiyor. Ne olursa olsun, bu süreç bitsin artık, bu şehir yoruldu. Şehrin acil bir yönetime ihtiyaç duyduğu günlerdeyiz. Yoksulluğun, işsizliğin en derinden hissedildiğini biliyoruz. Biz şüphe duyduğumuz konuları aktarmıştık. Niçin suçluyu ararken aynaya bakmamışlar anlamış değilim. Bu seçimin sonucu belli, sokak da kabul etmiş durumda. Çok çalış 5 yıl sonra da sen kazan. Bak biz hatalarımızdan ders çıkardık, çalıştık kazandık. Mızıkçılık yapıyorlar. Hakem golü verdi, VAR sistemi kabul etti, tribünler de alkışlıyor. Ortada iki oyuncu ‘olmaz olmaz’ diye mızıkçılık yapıyor. Maç bitmiş. Kaldı ki biz sadece sayıyla seçimi kazanmadık? Gönülleri de aldık biz. Bizim en büyük kazancımız bu şehirde 16 milyon insanın gönlünü kazandık. Bu sürecin teminatı YSK’dır. Günün sonunda YSK’nın süreçle ilgili en doğru kararı vereceğini biliyoruz.”

Haberin Devamı

İmamamoğlu, ‘Seçimlerin yenilenmesi’ iddasına dair görüşünün sorulmasına üzerine de şunları söyledi: “O zaman biz her iki ayda bir seçim yapalım. Yazık, günah. Zaten alıştı memleket. Beş senede 7 seçim yaptı, ekonomisi yandı bitti kül oldu. İnsanlar partizanlaştı. Beş yaşındaki çocuk bile partilerin ismini biliyor artık. Bıraksınlar da bu çocukları eğitelim, hayata insanları tutunduralım. Konuşulması gereken, demokrasinin gereği seçimi kaybedenin gelip seçimi kazanın elini sıkması centilmenliği ve ahlakıdır. 16 milyon insan hizmet bekliyor.”

‘Partizanlık bitti’

Partizanlık döneminin sona erdiği bir 5 yıl yaşanacağını belirten İmamoğlu, Büyükçekmece’yle ilgili olarak da “Bir ilçeyi baskı altında tutmak... Yazık. 4. 5. dünya ülkelerinin yaptıkları hamleleri görüyorum. Bu toplum da görüyor. Ben Büyükçekmece halkını tanıyorum, 30 yıldır ordayım. Polise de yazık. İnsanlar arıyor, kapımızda polisler diye. Bugün ne oldu Allah aşkına? Kaybettikleri her yerde bir şey var, kazandıklarında hiçbir şey yok” dedi. İmamoğlu konuşmasının devamında, “Oyu küçümseyenler, o gece 3 bin oyla seçimi kazandık diye kendini 80 milyona alkışlatanlar utanmıyor mu? En büyük ayıbı Sayın Binali Yıldırım’a yaptılar. Milletin huzurunda kazandık diye kendisini mahcup etmesine fırsat tanıdılar. Ben Yıldırım’ın yerinde olsam bir daha yüzlerine bakmam, bu kadar net” dedi.

‘Ankara ile çok iyi ilişkilerim olacak’

Ekrem İmamoğlu, CHP’den Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alan Hasan Akgün’ü makamında ziyaret etti. Ardından belediyenin önünde bekleyen vatandaşlara seslenen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu kardeşiniz İstanbul’un 39 belediye başkanını aynı şekilde kucaklayacak. AK Partili, CHP’li, MHP’li hiçbirini birbirinden ayırmadan İstanbul’a hizmet edeceğime söz veriyorum.Soruyorlar, Ankara ile ilişkileriniz nasıl olacak? Çok iyi olacak. Ben hizmet için benden kaçanı kovalarım. Ee sayın Cumhurbaşkanı seni istemiyor? Öyle bir isteyecek ki, öyle güzel hizmetler yapacağız ki... O bu şehrin yaşayanı değil mi, bu ülkenin cumhurbaşkanı değil mi? Bu millet oy verdi mi? Verdi. O zaman bu kardeşiyle, bu şehrin belediye başkanıyla bu ülkeye hizmet etmek zorunda. Barışmaya geldik. Bu akşam eve giderken siyasi düşüncesinden dolayı ola ki yüzünüz asık birisiyle karşılaştınız, benim hatırım için gidin ona sarılın”

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Uydurma işleri üretenler var. Kimse aldanmasın. Biz devletin kurumlarına güvendik, inandık. Her şey belli. Oylar sayıldı mı sayıldı. Bitti mi bitti. Dolayısıyla birilerinin başka sıkıntıları olabilir. Başarısızlıklarına kılıf arıyor olabilirler. Bu beni ilgilendirmiyor. Her gün on binlerce insan sandıkların başında ki hiç ayrılmayacaklar. Emeklerine sağlık, polislerimizin emeklerine sağlık. Ama yormayın bizi dönelim, normalleşelim.” CİHAT ASLAN İstanbul