Siyaset 'Mafya gibi kadındı'

'Mafya gibi kadındı'

23.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Mafya gibi kadındı'

Mafya gibi kadındı






Yerel seçimlerde kendisine en büyük rakip olarak gördüğü Adana Yumurtalık Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çetin'e suikast düzenlemek için kiralık katil tuttuğu İsmail İşlek'i, "görevini yapmadığı" için öldürttüğü iddia edilen Emine Koçak hâlâ bulunamadı. İşlek'i Koçak'ın gözü önünde öldüren kişinin, Antalya Yarıaçık Cezaevi'nden izinli çıkan Ahmet Savaş (34) olduğu belirlenirken, polis Koçak'ın öldürülmüş olabileceği ihtimalini değerlendirmeye aldı.

İzinli çıktı, öldürdü
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu özel tim çalışmalarına başlarken, Koçak hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. Olayla ilgili oldukları iddiasıyla Murtaza (39), Mustafa (30) ve Mahmut Ilgın (24) tutuklanırken, Murtaza Ilgın'ın Koçak ile aynı apartmanda oturduğu belirlendi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Savaş'ın da, İşlek'i öldüren kişi olduğu saptandı. Savaş'ın kız kaçırma suçundan yattığı cezaevinden 10 Şubat'ta izinli çıktığı ve 17 Şubat'ta döndüğü belirlendi.
İddialara göre 500 milyar lirayı aldığı halde Başkan Çetin'i vuramayan İşlek, Koçak'ın baskısı üzerine şantaj yaparak "Senin siyasi rakibini vurdurtmak için parayla adam tuttuğunu kamuoyuna açıklarım" diye tehdite başladı. Susmak için 500 milyar daha isteyen İşlek'in bu tavrı nedeniyle öldürüldüğü öne sürüldü.
İlk bulgulara göre Koçak, İşlek'i Yeşil Bulvar'a çağırdı. Koçak, İşlek'i öldürmek için kiraladığı katilin silahından çıkan sesi duyduktan sonra izini kaybettirdi.

1996'da Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yaklaşık 2 ay tedavi gören Emine Koçak, çevresinde "ihtiraslı bir işkadını" olarak tanınıyor. Koçak'ın, AKP Adana Kadın Kolları'nda kısa süre görev yaptıktan sonra ayrıldığını belirten AKP il yöneticileri, belediye başkan aday adaylığı için bir kez il yönetim kurulu toplantısına katıldığını söyledi. AKP'li bir yönetici, "Yanında dört adamı vardı. Mafya gibi kadındı. Bu kadından her şey beklenir" dedi.




SİYASET


Sohbet Odası'nın konuğu, Washington Enstitüsü Türkiye Direktörü Dr. Soner Çağaptay
Gökçek Ankara, Topbaş İstanbul
Çankaya'yı istiyor
Arkadaşının sakalı güldürdü
'Siyasetin kimyası' 'siyasetin coğrafyası'
CHP 'Sirmen' dedi
Büyükerşen DSP Eskişehir adayı
AKP'li Çavuşoğlu'nun derdi 83 yıllık miras
Koçak bulunamıyor
Politika turu

Yazarlar