Siyaset Mahkeme ‘dayakçı’ polisleri affetmedi

Mahkeme ‘dayakçı’ polisleri affetmedi

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bir avukatı darp etmekten 6 polise verdiği 1 yıl 3 ay hapis cezasını, polisler “pişmanlık göstermediği” için ertelemedi

Mahkeme ‘dayakçı’ polisleri affetmedi

İstanbul Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi, sokak ortasında bir avukatı döven 6 polise verdiği 1 yıl 3 ay hapis cezasını, hükmün açıklanmasının geriye bırakmak kanunen mümkünken polislerin “pişmanlık göstermemesi” nedeniyle ertelemedi. Yargıtay kararı onarsa, polisler cezaevine girecek. İstanbul’da Avukat Malik Z., Kadıköy Belediye binası ile adliye arasındaki cadde üzerinde otomobiliyle giderken, iddiaya göre yol hakkı vermeyen bir polis ekip otomobiline selektör yapınca önce polisler tarafından elleri arkadan kelepçelenerek dövüldü.

“Pişmanlık göstermediler”
Olaydan sonra avukat suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Kaymakamlığı’nın “dava açılmasına gerek yok” kararına karşın Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yaklaşık 3 yıl süren dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Hakim Ziyaeddin Mümtaz, “polise hakaret ve direnme” suçlarından yargılanan avukatın beraatine karar verirken, polisler Oktay Burcu, Cumhur Acarca, Muhammet Uğur Şen, İbrahim Akkurt, Nurdoğan Efe ve Akın Söğüt’ü 1.5 yıl hapse mahkûm etti.
Hâkim, 2 yılın altında olduğu için erteleme, paraya çevirme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında olan bu cezaların “yargılama sürecinde pişmanlık göstermeyerek tekrar suç işlemekten çekineceğine dair kanaat oluşmaması ” gerekçesiyle fiilen çektirilmesine karar verdi. Avukat Malik Z., ise kısa süre önce başka bir davanın sanığı oldu. Zeyrek Otomotiv’in sahibi Sami Zeyrek (52) ile oğlu Selami Zeyrek (24)’i 3 milyon liralık alacak nedeniyle kurşunladığı, Sami Zeyrek’in ölümüne, oğlunun ağır yaralanmasına neden olduğu öne sürülen Malik Z., daha sonra kayıplara karıştı.