Siyaset Marşsız ve bayraksız kongre

Marşsız ve bayraksız kongre

07.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Marşsız ve bayraksız kongre

Marşsız ve bayraksız kongre

       DEMOKRASİ ve Barış Partisi'nin Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'ndaki 2. Büyük Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Refik Karakoç "Türkiye'de Kürt sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözümlenemez" dedi.
       İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Türk Bayrağı'nın bulunmadığı kongrede, "demokrasi, barış ve insan hakları için verilen mücadelede kaybedilenler" için saygı duruşunda bulunuldu. Karakoç, Divan Başkanlığı'nın oluşumu ardından yaptığı, sık sık "Biji DBP" sloganıyla kesilen konuşmasında, "Kürt sorunu" diye adlandırdığı soruna çözüm bulunmaması halinde, bu sorunun Ortadoğu ve bütün dünyayı meşgul etmeye devam edeceğini savundu.
       Türkiye'de batı ve doğu illerinin Gayri Safi Milli Hasıla'dan aldığı payda büyük fark bulunduğunu belirten Karakoç, "Bu bir politikadır. Fertler arası çelişkiyi yaratanlar vardır. Bunun bir sistem sorunu olduğunu biliyoruz. Onun için sahnelerdeyiz" diye konuştu.
       MGK'nın yönlendirdiğini savunduğu TBMM'den çözüm beklemediklerini ifade eden Karakoç şunları söyledi:
       "Eğer bu ülkede Kürt sorununa demokratik, barışçı, adil, hukuksal bir temelde çözüm bulunmazsa, iddia ediyoruz ki hiçbir parlemento Türkiye'nin ihtiyacı olan demokrasiyi, barışı, ekonomiyi düzelte konusunda başarılı olamayacaktır."