Siyaset Meclis’e başörtüsüyle girme kararı aldılar

Meclis’e başörtüsüyle girme kararı aldılar

28.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, bundan sonra TBMM’deki çalışmalara başörtülü katılacağını söyledi.

Meclis’e başörtüsüyle girme kararı aldılar


Ak Parti Konya İl Başkanlığı’nca, dün, Selçuklu Spor ve Kongre Merkezi’nde yerel seçimler için aday adayları temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasına Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Konya Milletvekilleri ve partililer katıldı. Salona başörtülü olarak gelen Samancı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Hacdan yeni döndüğünü ve başını kapatıp başörtüsü taktığını belirten Samancı, “Hac farizasını yerine getirdikten sonra, kapalı bir şekilde gelmiştim. Bundan sonrada Meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam edeceğiz” dedi.

Kararı hacda aldı
Samancı, “O toprakları gördükten sonra, o feyze erdikten sonra Allah’ında emri olarak, bunu bu şekilde değerlendirmek uygun oldu. Zaten TBMM İçtüzük’te de kısıtlayan herhangi bir hüküm yoktu” dedi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar da Samancı’nın ardından, Meclis’e artık başörtülü gideceğini açıkladı. Hac görevinden kısa süre önce dönen Kaçar, orada tövbe ederek bu kararı aldığını anlattı. İzinli olduğunu belirten Kaçar, çarşamba veya perşembe günü Meclis’e gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

İçtüzükte yasak yok

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başörtüsüyle Meclis’e gitmeyi yasaklayan bir hüküm bulunmadığını söyledi.1. Uluslararası Köroğlu Festivali için kente gelen Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’ın Meclis’e başörtüsüyle gireceği açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “TBMM İçtüzüğü’nde başörtüsünü yasaklayan hüküm yok. Sevde Hanım veya başka milletvekili ‘başımı örterek TBMM’ye girmek istiyorum’ dediği zaman Meclis’in kapısı açıktır, dün de açıktı, yarın da açıktır” yanıtı verdi.