Siyaset Meclis’te konuşmalı Metris’ten konuşmalı

Meclis’te konuşmalı Metris’ten konuşmalı

07.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar için ‘Meclis’te konuşmalı’ demişti. Tayyar da Dilmen için ‘Metris’te konuşmalı, insan çete üyesi olduğunu düşünüyor’ karşılığını verdi

Meclis’te konuşmalı Metris’ten konuşmalı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile eski futbolcu Rıdvan Dilmen arasında yaşanan şike yasasının ardından yaşanan tartışma ilginç boyutlara ulaştı. Tayyar ile canlı yayında tartışmayı sürdüren Dilmen, “Aziz Yıldırım’ın Ergenekon’la ilgisi varsa ben de hapishaneye girerim” dedi.
NTV’de futbol yorumları yapan, Turkuvaz grubunda da köşe yazıları yazan Dilmen, Sabah ve Fotomaç gazeteleriyle yollarını ayırdığını açıkladı.

Tartışma böyle başladı
Tayyar, önceki gün Tv8’de, Cumhurbaşkanı’nın şike yasasını veto etmesinin ardından kendisini eleştiren Dilmen’e sert tepki gösterdi. Tayyar, şunları söyledi:
“Bu kanunun Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesine üzülen iki kişi var. Bir Aziz Yıldırım’ın karısı, iki Rıdvan Dilmen. Çok seviyor olabilirsin ama kimseyi tehdit etmeye hakkınız yoktur. Fenerbahçe ile ilgili olumsuz kararı veren hakem Türkiye’ye gelirse onu vururlar diyor. Sen kimsin ya? Sen o hakeme, o hakeme verdiğin cevap üzerinden bize şantaj yapamazsın.
Ben buradan İstanbul Başsavcılığını uyarıyorum ve suç duyurusunda bulunuyorum. Rıdvan’ın konuşması başta şahsım olmak üzere bir tehdittir, bir şantajdır, soruşturma açılmalıdır. Yarın bir gün şahsımızı hedef alan bir saldırı olursa bunun sorumlularından bir tanesi Rıdvan Dilmen’dir ve bunun da hesabını veremez.”
Tayyar, Dilmen’in kendisi için “Televizyonda değil Meclis’te konuşacaksın” demesine de şu yanıtı verdi:
“Açıkçası Meclis’te konuşmak aklımdan geçti. Ama grup adına söz alıp aleyhinde konuştuğun zaman grubunla çatışırsın. Dolayısıyla Meclis’te konuşmadım.”

Tayyar: Çete üyesi gibi
Basına yansıyan bu açıklamaların ardından Tayyar ile Dilmen önceki akşam Beyaz TV’de “Derin Futbol” programında karşı karşıya geldi.
Tayyar da Dilmen’in ekranlardan değil, Metris’ten konuşması gerektiğini savunarak şunları söyledi:
“İddianamede yer alan, Olgun Peker ve Aziz Yıldırım’ın başını çektiği iddia edilen iki çeteden birine ya da ikisine de birden üye olduğunu düşünüyor insan. Rıdvan Dilmen’in yaptığı şantajdır, tehdittir. Bunlar nasıl ilişkilerdir bilmiyoruz tabii, araştırılması gerekiyor. Bir spor yorumcusu bir milletvekilini ölümle tehdit etme cesaretini nasıl buluyor kendinde. Savcılığın Rıdvan Dilmen hakkında mutlaka bir soruşturma açması ve bunun hesabını sorması gerekiyor. Ben basit bir yazı için 15 ay hapis cezası aldım. O zaman Dilmen’in açıklamalarını nasıl değerlendireceğiz?”

Ahmet Çakar da çaktı
Program yorumcusu Ahmet Çakar da Ermeni yazar Hrant Dink’in öldürülmesi sürecinde Ergenekon’dan yargılanan avukat Kemal Kerinçsiz’i örnek vererek, Dilmen’in sözlerinin nereye gittiğini bilmeden konuştuğunu söyledi.
Çakar “Ya Rıdvan kardeşim sen benim hiç kimseden korkmadığımı senin en iyi bilmen lazım. Ben böyle abuk sabuk konuşurum, ama Rıdvan’ın böyle bir tarzı yoktur. Ben Rıdvan’ın bunları Aziz Yıldırım’a olan sevgisinden dolayı yaptığını düşünmek istiyorum” dedi.
Dilmen’in bir arkadaş grubu içinde Başbakan’ın evinde eşiyle birlikte misafir kaldığını iddia eden Çakar, Dilmen’in Başbakana yakın olmak imajı vermeye çalıştığını da öne sürdü.

Dilmen hemen yanıt verdi
Bu iddialar üzerine Dilmen önce Çakar’ın cep telefonunu aradı, sonra da programa canlı yayına bağlandı. Dilmen, “Ben Başbakan’ın evinde kalmadım, Böyle bir şey demedim zaten. Ahmet Hoca yanlış anlamış da olabilir. Başbakan’ın evine 4-5 kere gittim, en son 10 gün önce gittim. Başbakan’a yakınım diye insanlara bunu anlatacak biri değilim. Annesiyle birlikte tatile gittik, evine de gittim, ama başka bir şey demişliğim yoktur” dedi.

Tehdit etmedim
Dilmen canlı yayına telefonla bağlanınca hattın diğer ucundaki Tayyar’la da bir araya gelmiş oldu. “Tayyar’ı tehdit etmedim” diyen Dilmen, “Evet Aziz yıldırım’a olan sevgim büyüktür. Ama hukukun yerine geçemem. Aziz Yıldırım’ı ölmüş babam kadar da severim, üzülürüm, ama hiçbir şey de yapamam. Tayyar’ın suçlamalarına konu olacak bir şey söylemiş değilim. Tehdit etti diyor ancak böyle bir şey söylemem mümkün değil” diye konuştu.
Tartışmalara son vermek istediğini belirten Dilmen, “Ben artık bu tartışmanın içinde bu şekilde yer almak beni gerçekten çok üzüyor, kapatın artık bu konuyu. Ben deli miyim, niye tehdit edeyim? Ahmet Çakar’a biri zarar versin ilk ben koşarım” ifadelerini kullanınca Çakar “Rıdvan yine bağladın bizi” dedi.

Haberin Devamı

Meclis’te konuşmalı Metris’ten konuşmalı

‘Aziz Yıldırım Ergekoncu ise Metris’te yatmaya razıyım’
Tayyar ve Rasim Ozan Kütahyalı ise Dilmen gibi kanaat önderleri kişilerin açıklamalarına ve sözlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Tartışma tatlıya bağlanırken Dilmen’in “Eğer Aziz Yıldırım Ergenekoncu ise Aziz Yıldırım’la Metris’te yatmaya razıyım” sözleri yine ortamı gerdi. Dilmen programda şike ile Ergenekon bağlantısı olduğu iddiasını da şöyle yanıtladı: “Aziz Yıldırım eğer Ergenekon örgütüne üyeyse, ben de onunla birlikte hemen şimdi girer hapis yatarım. Onun böyle bir işin içinde olacağına katiyen inanmadığımdan bu sözleri söylüyorum. Ona kefilim. Ama yarın birgün mahkeme tamamlanıp şikeden, örgüt suçundan suçlu bulunursa da dışarıda gördüğümde selam bile vermem.” Dilmen, şike yapılıp yapılmadığı konusunda kendi kanaatinin sorulması üzerine, “Bence sahaya yansımış bir şike yok” dedi. Çakar’ın “Sahaya yansımamış şike var mı?” sorusu üzerine de, “Teşebbüslerin olabileceğini düşünüyorum” diye cevap verdi.