Siyaset Meclis’te sürpriz görüşme

Meclis’te sürpriz görüşme

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’teki makamında ziyaret etti. Baş başa gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Yıldırım, “Görüşmek için illa bir neden olması gerekmiyor. Sayın genel başkana nezaket ziyaretinde bulundum” dedi.

Meclis’te sürpriz görüşme

Kılıçdaroğlu’nun, Meclis Başkanı seçildikten sonra kendisini ziyaret ettiğini, daha sonra Meclis’in tatile girdiğini hatırlatan Yıldırım, “Yeni dönemde hem Meclis çalışmaları hakkında bilgilendirme, istişare fırsatı bulduk hem de bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk” ifadesini kullandı. Yıldırım, “Ziyaretiniz, İstanbul adaylığı öncesinde bir veda ziyareti olabilir mi?” sorusuna yanıt vermedi.

Haberin Devamı

İstanbul konuşuldu

Yıldırım’ın nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve parlamentodaki çalışmalar konusunda kendisini bilgilendirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu da ziyaretten dolayı Yıldırım’a teşekkür etti. Edinilen bilgilere görüşmede, Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusu da gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda Yıldırım’a “hayırlı olsun” temennisini ilettiği belirtildi. Görüşmede, Yıldırım’ın adaylığının açıklanmasının ardından Meclis’te oluşacak tablonun da değerlendirildiği öğrenildi.

Yıldırım Çin’e gitti

Yıldırım, ardından Çin’in başkenti Pekin’e gitti. Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Yıldırım, Kırgızistan ve İran’a da ziyaretler gerçekleştireceğini söyledi. Türkiye’nin terörle mücadele konusunda tecrübelerini paylaşacaklarını aktaran Yıldırım, “Türkiye uzun yıllardır PKK, şimdilerde YPG, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı amansız, ciddi bir mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede iş birliğinin ve standart farklılıklarının ortadan kaldırılmasının başarı için elzem olduğunu düşünüyoruz” dedi.