Siyaset Memleket Partisi resmen kuruldu

Memleket Partisi resmen kuruldu

18.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Memleket Partisi’nin kuruluş dilekçesi içişleri Bakanlığı’na teslim edildi. Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Balgat’taki genel merkez binasında yaptığı açıklamada dün sabah İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluşu için başvuru yaptıklarını, öğleden sonra da Bakanlıktan “alındı belgesini” aldıklarını ifade etti.

Memleket Partisi resmen kuruldu

Memleket Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki 110’uncu siyasal parti olduğunu belirten Usluer, “Bu ülkenin gençleri için, bu ülkede yaşayan herkes için Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla, özgürlükle ve yeniden demokrasiyle taçlandırmak üzere söz veriyoruz” diye konuştu. Bakanlıktan gerekli evrakların alınmasının ardından, Kurucular Kurulu’nun toplandığını ve ilk genel başkan seçiminin yapıldığını aktaran Usluer, “Sayın Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin ilk genel başkanı olarak oy birliği ile seçildi” dedi. Partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda Genel Başkan İnce’nin yanı sıra 82 isim yer aldı: Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Genel Sekreter Hakkı Akalın. Genel başkan yardımcıları; Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel, Mehmet Ali Çelebi, Serhat Galip ve Nurdan Demirbağ. Genel sekreter yardımcıları; Mevlüt Dudu, Mert Ünlü ve Yavuz Kayhan Yüreğir. Genel Sayman; Serkan Ufuk Akgün. Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri; Nejat Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkan Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur, Süleyman Erguner. Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Çiçek. Merkez Disiplin Kurulu üyeleri; İlke Deniz Durna, Ayça Özsay Sarıkamışlı, Beste Tuncel, Muharrem Yıldız, Orhan Şimşek, Sıla Yavuz, Ünal Kırmıç, Ender Öden, Mustafa Çağlayan, Ramazan Ertan, Evren Alankuş, Mustafa Tayfun Laik, Ali Dursun ve Eser Rüzgar. Genel Başkan DanışmanlarYusuf Sel, Alper Karaoğlan, Gürbüz Evren, Bilin Neyaptı, Mehmet Kazancıoğlu, Burak Hasar, İlkay Yıldırım, Ali Tunç Can, Kerem Donat, Mahir Bakan, Özlem Güzey Kocataş, Meryem Şengül Kala ve Ahmet Özalp.

Haberin Devamı

Slogan ‘mavi’

Usluer, İnce tarafından bugün bir basın toplantısı düzenleneceğini, ardından da il başkanlarına yetki belgelerinin teslim edileceğini söyledi. Sloganlarının “MAVİ” olduğunu dile getiren Usluer, “m” harfinin memleket, “a” harfinin adalet, “v” harfinin vicdan, “i” harfinin işsizlere iş anlamlarını taşıdığını söyledi.

Beyaz bayrak üzerinde mavi simgelerden oluşan parti logosunun temasını oluşturan yuvarlak döngünün, “aile, ulus, birlik ve beraberlik” anlamını taşıdığı, logodaki birbirinden bağımsız spiraller şeklindeki döngünün “huzuru, enerjiyi ve mutluluğu” ifade ettiği belirtildi.

Logoda yer alan spirallerin her birinin, Türkiye’nin yedi bölgesini, nokta ikonlarının ise yedi bölge insanını eşit şekilde temsil ettiği aktarıldı. Logonun ortasındaki nazar boncuğunun ise “iyiliğe ve güzele dair ortak duyguları” yansıttığı ifade edildi.