Siyaset Memleketinden çifte müjde verdi

Memleketinden çifte müjde verdi

03.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Rize’de ekonomiye yönelik müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayvancılık ve seracılık yapanlar da artık tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik kullanabilecek. İkinci yeni sondaj gemimizi aldık” dedi

Memleketinden çifte müjde verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de AK Parti’nin düzenlediği mitingde halka seslendi. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

- ERBAKAN BUNLARA NE DERDİ?: Birileri gözlerini dikmiş, 31 Mart gecesini bekliyor. Kimler olduğunu anlıyorsunuz, malum. Rizeli, ülkesinin ve evlatlarının istikbali söz konusu olduğunda, mücadele safının en önünde yer alır mı? Cumhur İttifakı’nın karşısına bir yanına FETÖ’yü bir yanına PKK’yı alıp, önlerine bir kaç parti katanlara 31 Mart’ta derslerini veriyor muyuz? Şöyle bir o malum tipleri gösterelim, bak izleyin. Doğu Karadeniz’den, Rize’den Türkiye’ye sesleniyorum: Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bunlara gönül verenlere sesleniyorum: Bay Kemal, sen kimlerle kol kola gezdiğini görüyor musun? Sözde İYİ Parti, siz kimlerle kol kola olduğunuzu görüyor musunuz? Saadet Partisi, sen kimlerle kol kolasın? Ah Rahmetli Erbakan Hocamız kalksa, acaba bunlara ne derdi? Ah kardeşlerim ah, ne hallere düştük. Durmadan yatıyorlar, kalkıyorlar, ‘Atatürk’ün partisi’. Ya Atatürk’ün partisinin bunlarla ne işi var? ‘Bizim arkamızda PKK var, YPG var’ diyor. Ah hanımefendi, bizim arkamızda da halk var halk.

Haberin Devamı

- 9 MİLYON YENİ İSTİHDAM: Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe bundan 81 vilayetimiz ve 82 milyon vatandaşımız faydalanmaktadır. Biz bugüne kadar sadece hizmet siyaseti yaptık. Buna karşılık birileri hep istismar siyasetiyle, kötümserlik yayarak, olumsuzluk pompalayarak kendilerine alan açmaya çalıştı. Milletimizin moralini bozmak için yapmadıkları işgüzarlık kalmadı. Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Türkiye’de hükümetlerimiz döneminde 9 milyon yeni istihdam ortaya çıkartarak, cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. Biz nüfusu artan bir ülkeyiz. Bunun yanında kadınlarımızın ve gençlerimizin katkısıyla iş gücüne katılım oranı fevkalade yükseldi. Türkiye’nin böyle bir istihdam başarısını ortaya koyabilmesinin gerisinde, istikrar ve güven içinde ülkemizi her yıl yüzde 6 oranında büyütmemiz vardır. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında büyük bir ekonomik saldırıya maruz kaldık. Bu sebeple istihdamda bir miktar daralma ortaya çıktı. Hamdolsun, ekonomik dalgalanmanın etkilerini kontrol altına aldık.

Haberin Devamı

- ENFLASYON DÜŞECEK: Faizlerden döviz rezervlerimize kadar her alanda olumlu haberler geliyor. Merkez Bankamız yeniden güçlenirken, inşallah daha ileri gideceğiz. Enflasyon tekrar 6’lara 7’lere kadar düşecek. Çünkü bize 19-20 buralarda enflasyon yakışmaz, bunu da aşacağız. .

- VARLIK KUYRUĞU: Milletimizi, vurguncuların, piyasa simsarlarının eline bırakmamak için, tanzim satış uygulamalarını başlattık. Sonuçları kendini hemen belli etti. Bay Kemal, ‘kuyruklar var’ diyor. Bu kuyruklar yokluk kuyruğu değil, varlık kuyruğu. Bu kuyruklar, senin genel müdür olduğun zamanda SSK hastanelerinin kapısında hastalarımızın girdiği kuyruklar değil. Bay Kemal sen bir koyunu dahi güdemezsin. 9 seçime girdin kaybettin, şimdi 10’uncusuna giriyoruz gene kaybedeceksin, senden bir şey olmaz. Sen dürüst, doğru değilsin. Batırdın, batıracaksın. Sen bir CD ile partinin başına geçtin, koltuğa yapıştın şimdi de ayrılamıyorsun. 31 Mart’ta benim milletim size gereken dersi verecek.

Haberin Devamı

- ŞEHİR HASTANESİ: (Şehir hastanelerinden görüntüler izleterek) Bay Kemal, bunları izle. Bunlar, bizim hastanelerimiz. İnşallah şöyle bir müşteri bulduğum anda Rize’ye de böyle bir şehir hastanesini yapacağız.

- 2.5 MİLYON İŞSİZE İŞ: Bu yıl sonu itibarıyla işsizlikte de büyük bir hamlemiz var. TOBB ile beraber 3 ay boyunca ücreti, sigortayı, primleri, vergileri biz üstleneceğiz. TOBB da destek verecek ve işverenlerimizle beraber yıl sonuna kadar 2,5 milyon işsize iş temin etmiş olacağız. Tüm işverenlerimizi bu imkândan faydalanmaya davet ediyorum. İstihdam seferberliğini tüm valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, odalarımız, borsalarımızla yürütecektir. Seferberliğimizde bu defa hedefimiz 2,5 milyon istihdam. Ekiplerimiz sahada çalışıyor inşallah yakında müjdeleri almaya başlayacağız.

- ÇİTÇİYE ELEKTRİK DESTEĞİ: Rize’den milletimize iki önemli haberin müjdesini vermek istiyorum. Elektrik sulama tarifesini tüm tarımsal faaliyetleri içine alacak şekilde genişletiyoruz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı, seracılık yapanlar da artık tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik kullanabilecek. Böylece üreticilerimize yıllık 500 milyon liralık destek sağlamış oluyoruz.

Haberin Devamı

- ADINI YAVUZ KOYDUK: İkinci müjdemiz sondaj gemimiz. Adını Fatih koyduğumuz ilk sondaj gemimiz Antalya açıklarında faaliyet gösteriyor. Yeni gemimizi aldık, adını Yavuz olarak belirledik. Yalova açıklarında demirledik. Yavuz da Akdeniz’de petrol sondaj çalışmalarına başlayacak. Yavuz, aynı standartlara sahip dünyadaki 16 ultra derin sondaj gemisinden biri. Türkiye olarak Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki doğalgaz ve petrol haklarımızı en iyi şekilde değerlendirmekte kararlıyız. Sondaj işi bir yönüyle hesap, kitap, teknik; bir yönüyle de nasip işidir. Araya araya inşallah bulacağız. Gemilerimizin çalışmalarından müjdeli haberler alacağımız günlerin inşallah çok yakın olduğuna inanıyorum.

- RUMLARLA YÜRÜYOR: CHP bu çalışmalardan da çok rahatsız. Bu konuyu Rumların ağzıyla Meclis’te gündeme getirdiler. Öne sürdükleri iddialarla Yunan gazetelerinde manşete çıktılar. Biz ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını savunurken, içeride böyle bir saldırıya maruz kalmamız çok manidardır. Bu durum, CHP’nin sadece FETÖ ve bölücü örgüt ile değil aynı zamanda Kıbrıs Rumlarıyla da beraber yürüdüğünü gösteriyor. Biz her alanda yerli ve milli çözümler peşinde koşarken onlar Türkiye’nin düşmanlarıyla aynı dili konuşuyor, aynı saldırıları yapıyorlar. Şu anda bulunduğumuz yerde cep telefonlarıyla iletişim, yerli baz istasyonumuz ULAK tarafından sağlanıyor. Türkiye bunların eline kalsa inanın yerli ve milli baz istasyonlarımızı teker teker sökerler. Geçmişte Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, her alanda kendi ayakları üzerinde durması için atılan hangi adım, hepsini bunlar engelledi.

‘Havaalanı 2020’ye kadar bitebilir’

Rize’de imar barışından 74 bin 462 kişinin yararlandığını söyleyen Erdoğan, Rize’de bu yıl tamamlanması planlanan yolları saydıktan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, “Sayın Bakan bak bir yanlış olmasın. Hemşehrilerime söz verdiğim zaman, bu işin bitmesi gerekiyor” dedi.

Yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili de Erdoğan, “Resmi olarak dün Artvin’de 2022’yi söyledim ama sonra müteahhit firmalarla görüştüm. Dediler ki, ‘Fevkalade bir durum olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar da bitirebiliriz’. Buraya 20-25 dakika. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra ülkemizin ikinci deniz dolgusuna inşa edilen havalimanı olacak” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın, konuşmasında sık sık Karadeniz şivesini kullanması da dikkati çekti.

Memleketinden çifte müjde verdi

Sözleşmeli öğretmen yanıtı

Güneysu ilçesinde otobüsün içinden halka hitap eden Erdoğan, bir vatandaşın sözleşmeli öğretmenlerin atanmasına ilişkin talebi üzerine, “Şunu bir defa bilmeniz lazım, CHP döneminde neler çektiğiniz belli. Şu anda nasıl rahatladığınız, nasıl huzurlu olduğunuz o da belli ve hâlâ diyorsunuz ki, yok şöyle, yok böyle...

Biz sözleşmeli ve fahri olarak hepsine bu tür destekleri verdik. Bu tür şeyleri çok farklı kişilere söyleyin, bana söylemeyin. Ben çünkü bu işlerde bunun dertlisiyim ama kimlerden ne istediğinizi bilmiyorsunuz, tamam mı?” dedi. Erdoğan, vatandaşın, “sınavdan sınava koşuyoruz” sözlerine “Koşmaya devam edin, sınavdan sınava koşacaksınız ki başarılı olasınız. Hiç sınava girmeden gelsin bizim ayağımıza, o olmaz” yanıtını verdi.

Memleketinden çifte müjde verdi
Rizelilere çay dağıttı

Erdoğan, konuşmasının sonunda “size bir sürpriz yapacağım” diyerek, Rizeli vatandaşlara çay dağıttı. Erdoğan, “Rizeliye çaydan bahsetmek ayıptır ama yaşlı, benim jenerasyonda olan analarım iyi bilir. Kenevir ekerdik değil mi? Atlet, gömlek yapar mıydık? Şimdi ben size kenevir bez torbasında birer çay hediye edeceğim. Bizim çayı da bugün için, bize de dua edin” dedi.

‘Barış için arabulucu olacağız’

Erdoğan, Rize’nin ardından gelidği Trabzon’da düzenlenen mitingde ise şunları söyledi:

İNLERİNDE BASTIK: Bugüne kadar siz bize sahip çıktınız, biz de sizin emanetinize de sahip çıktık. Milletimizin dirliğine kastedenleri tek tek hezimete uğrattık. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te inlerinde bastık. Onlar kaçtı, biz kovaladık, kovalayacağız. Durmak yok.

PAKİSTAN-HİNDİSTAN GERİLİMİ: Afganistan’dan Yemen’e, Libya’dan Somali’ye, Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar bölgemizde barışın ve istikrarın tesisi için mücadele ediyoruz. Arabuluculuk çalışmalarımızda, ikili münasebetlerimizde yeri geldiğinde telefon diplomasimizde nerede bir sıkıntı, sorun varsa onu suhuletle çözmenin gayreti içindeyiz. Önceki gün uçak krizi sonrasında kardeş ülke Pakistan’ın Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüştüm. Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimi nasıl düşürebileceğimizi istişare ettim. Pakistanlı kardeşlerimiz Türkiye’nin bu müstesna konumunu takdir ediyor, sorunun çözümü için bizden destek bekliyorlar. Biz de kendilerine tansiyonun daha da düşürülmesi konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin dün rehin aldıkları Hindistanlı pilotu hüsnü niyet göstergesi olarak salıvermeleri takdire şayan bir adımdır. Gerilimi tırmandırmanın yangına körükle gitmenin hiç kimse bir faydası yoktur.

İMAMOĞLU’NA GÖNDERME: Ben belediye başkanı oldum, İstanbul’u CHP belediyesinden aldım. Şimdi bir Trabzonlu arkadaşımız oradan aday olmuş. Trabzon’u istismar etmek istiyor. Benim Trabzonlu hemşehrilerim sana pirim vermez.