Siyaset Meral Akşener'den flaş açıklama

Meral Akşener'den flaş açıklama

30.11.2015 - 10:39 | Son Güncellenme:

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, ülkücü iradenin omuzlarına yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarını belirtti.

Meral Akşenerden flaş açıklama

Akşener, partisine olağanüstü kurultay çağrısı yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorunlarını cevapladı.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, "Kurultay'ın toplanamaması durumunda yargıya gidecek misiniz?" sorusu üzerine Akşener, kimsenin üst kurul delegelerinin üstünde olmadığını, gerekli imzalar toplandığı takdirde herhangi bir yargı mercine başvurmadan delegelerin kararının geçerli olacağını söyledi.

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç ile Sapanca'da bir toplantı yaptığınız iddia edildi. Bu konular hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Akşener, "Twitter'dan defalarca yazmama rağmen bu iddia devam etti. Ne Bülent Arınç ne de Abdullah Gül ne de başka siyasetçilerle Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir araya geldim. Geleceğe ya da MHP'ye ilişkin herhangi bir toplantıya katılmadım. Bu iddianın tarafımdan yalanlanmasına rağmen devam etmesini çok şaşkınlıkla karşılıyorum. MHP bünyesinde kişi ve siyasetçiler dışında hiç kimse ile siyaset konuşmadım" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Meral Akşener, "Olağanüstü kurultayda adaylığınızı açıklayacak mısınız? Adaylığını açıklayan diğer adaylarla imza toplama konusunda istişare içinde misiniz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin üstümüze ve omuzlarımıza yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Şu an itibarıyla çok değerli arkadaşlarımız aday olacaklarını açıklayarak, yola çıktı. Kendilerine başarılar diliyorum. MHP'de görev yapan her ülküdaşımızın genel başkan adayı olmaya hakkı vardır. Bu nedenle 'ben adayım' diyen ve bundan sonra aday olacağını söyleyecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Onun dışında tek metin üzerinden imza toplayacağız. Olağanüstü kurultayımız sağlandıktan sonra bu değişikliği yaparsak, seçimli kongreye geçeceğiz. Ondan sonra yan yana gelişleri delegelerimiz sağlayacaktır. Şu an itibarıyla öyle bir konuşmanın yapılması hiçbirimiz açısından doğru değildir. Yıllardır söylediğim bir söz vardır; 'İş birliği içinde rekabet.' Siyasette bunu hakim kılmamız lazım."

Akşener, "Delegeler üzerinde bir baskı var mı?" sorusu üzerine, kötü düşünmek istemediğini ancak ortada bir rekabet olduğunu ve bunun da oldukça renkli geçeceğini söyledi.

Haberin Devamı

"Olağanüstü kurultayda aday olmazsanız destekleyeceğiniz isimler var mı?" sorusunu gülümseyerek karşılayan Akşener, toplantıya katılanların "Başbakan Akşener" sloganları üzerine "Cevabı onlar verdi" dedi.

"Genel Başkan, başarısızlıkla ilgili sorumluluğu üstlenmek zorundadır"

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, ülkücüler olarak Başbuğ'larını başbakan yapmadıklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak, öncelikle bir aile olarak birbirlerine sarılmaları gerektiğini söyledi.

"Genel başkan olmazsanız parti içinde kalır mısınız, yoksa siyasi hayatınızı noktalar mısınız? sorusunu Akşener, şöyle cevapladı:

"Öncelikle ben arkadaşlarımla beraber bu davayı başaracağımıza inanıyorum. Farzımuhal olmadı, MHP bünyesinde milletvekilliğine veya herhangi bir sandalyeye aday olmayacağım. Partisi için çalışan, sade, saygın bir MHP üyesi olmaktan gurur duyacağım. Bir B planım yok. Bütün siyasi hayatım boyunca 'Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın' demişimdir. Ben ve arkadaşlarım, Sayın Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyleyemeyiz. Çünkü seçilmiştir ve iş başındadır. Biz diyoruz ki, 'Gelin eşit mücadele edelim. Gelin toplayın olağanüstü kurultayı, aday olalım ve görelim delegelerimiz ne diyecek ve sonuçlarına hep beraber katlanalım.' MHP, 7 Haziran'daki oy oranını korusaydı bugün bu toplantıyı yapmıyor olacaktık. Genel Başkan, başarısızlıkla ilgili sorumluluğu üstlenmek zorundadır. Gönül isterdi ki, bu yarışı hep beraber bir demokrasi şöleni olarak ortaya koyabilelim. Keşke Sayın Genel Başkan bu olağanüstü kurultayı yapabilseydi ve hepimizi davet edebilseydi."

Haberin Devamı

"Parlamenter sistemi savunuyoruz"

Meral Akşener, "Adaylar arasında en çok oy alanın etrafında toplanmak gibi bir karar alındı mı?" sorusuna karşılık, böyle bir konuşma yapılmadığını, birinci önceliğin olağanüstü kurultayın gerçekleştirilmesi olduğunu kaydetti.

"Genel Başkan olursanız MHP'nin başkanlık sistemine bakışı nasıl olacak?" sorusuna Akşener, şöyle cevap verdi:

"Anayasalar kutsal metin değildir. 1965'ten bu yana aynı şeyi söylüyoruz. Bizim itiraz ettiğimiz kurucu iradeyi yansıtan ilk dört maddenin korunmasıdır. Başkanlık sistemi ile ilgili olarak parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye'de bazı problemlere anlık çözümler oluyor. Başkanlık sistemine karşılık parlamenter sistemin doğru olduğunu düşünmekle birlikte böyle anlık yapılmış çözümlerin de doğru olmadığını yaşayarak görmüş birisiyim. Bu konuda çok uyarıcı olacağım."

Haberin Devamı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili bir soru üzerine Akşener, "Türkiye zaten yeterince gerilmişti. Seçimlerden sonra geçer dediğimiz korku iklimi devam ediyor. O nedenle birbirimize karşı kullandığımız dilde saygıyı esas almamız gerekir. Toptan kabul ve retlerin insanı açığa düşürdüğünü bilen bir insanım. O yüzden soruşturmanın sonuçlanmasını beklemek lazım" dedi.