Siyaset Meral Çatlı: "Kırcı dönüyor"

Meral Çatlı: "Kırcı dönüyor"

06.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Meral Çatlı: "Kırcı dönüyor"

Meral Çatlı: Kırcı dönüyor

SUSURLUK kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın eşi Meral Çatlı, Nahçivan'da bulunduğu ileri sürülen Haluk Kırcı'nın yakında Türkiye'ye döneceğini belirterek "Hergün telefonda görüşüyorum. Özellikle medyaya çok kızgın ve öfkeli" dedi.
Çatlı, ANAP Lideri Mesut Yılmaz'a saldırı emrini verdiği iddia edilen Aydın İpekli'yi de "çok sakin ve efendi bir insan" diye niteledi.
İpekli'yle iş ortaklıklarının 1994'de bozulduğunu belirten Çatlı şöyle konuştu:
"Kesinlikle böyle bir emir vermiş olamaz. Artık saçmalıyorlar. Aydın'ın ablası Serpil ortaklık kurduğumuzda Macaristan'da yaşıyordu. Ben halen onu orada biliyorum. Herkesle ticaret yapılabilir. Eşimin giremediği işlere kaynım Zeki Çatlı giriyordu."
Mesut Yılmaz'ın Emniyet Genel Müdürlüğü Alaaddin Yüksel'e gönderdiği mektupta, Budapeşte'deki yumruklu saldırıyı 100 bin dolar karşılığında (10 milyar lira) organize ettiği ileri sürülen İpekli'nin halen Macaristan'da bulunduğu öğrenildi.
İpekli, Küçükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Sultan Tekstil Dış Ticaret A.Ş.'yi, ablası Serpil İpekli, annesi Refiye İpekli, Meral Çatlı ve Kırcı'yla birlikte kurdu. Kırcı ve Çatlı'nın 1994'de ortaklıktan ayrılmasından sonra Macaristan'a iç çamaşırı ve terlik ihraç eden İpekli'nin Küçükçekmece'deki işyeri sivil polislerce korumaya alındı.
İpekli'nin arkadaşı ve işyeri sorumlusu Kemal Kaplan şunları söyledi:
"Aydın kesinlikle böyle bir şey yapmış olamaz. Çok sakin bir insandır. Kendisini çocukluğundan beri tanırım. Bu şirkette iki yıldır çalışıyorum. Kırcı'yı ve Çatlı'yı tanımam. Aydın Bey, sürekli yurtdışına gider gelir. Sanıyorum, Yılmaz'a saldırı olduğunda da Budapeşte'deydi.
Dün akşam telefonla görüştüm. İddialarla ilgili hiçbir yorum yapmadı. Ablası ise bu olaylar nedeniyle strese girdi. Bir hastanede tedavi görüyor."