Siyaset Merkez sağdan tahkim edilmiş liste arayışı

Merkez sağdan tahkim edilmiş liste arayışı

17.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP 1 Kasım milletvekili aday listelerine bugün son şeklini verecek. Listede fazla sürpriz beklenmiyor ancak Mehmet Ali Bayar gibi bazı sağ kökenlilerin yer bulabileceği konuşuluyor

Merkez sağdan tahkim edilmiş liste arayışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinde partisini temsil edecek isimlerden oluşan 550 kişilik milletvekili listesini bugün ilk olarak MYK’sına, daha sonra Parti Meclisi’ne sunacak. Listede sürpriz isim beklenmezken, Kılıçdaroğlu’nun “merkez sağdan birkaç isimle güçlendirilmiş bir liste” arayışında olduğu, geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi çok sayıda sağ kökenli siyasetçiye listesinde yer vermeyeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, saat 17.00’de MYK toplantısına başkanlık edecek. Burada listesini MYK üyelerine sunduktan sonra, saat 20.00’de de Parti Meclisi toplantısına başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu, dün bütün gün Çevre Sokak’ta Parti Okulu binası olarak kullanılan eski genel merkez binasında çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine, geçmiş yıllarda merkez sağdan partiye kazandırdığı isimlerin partiye beklediği oy getirisini sağlamadığını ifade ettiği, bu nedenle 1 Kasım seçimleri için böyle bir düşüncesinin olmadığını paylaştığı öğrenildi. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun birkaç merkez sağ kökenli siyasetçiyle tahkim edilmiş bir liste arayışında olduğu ifade ediliyor. Bu doğrultuda temasların dün gün boyu sürdüğü ifade ediliyor. Kulislerde Mehmet Ali Bayar’ın aday olabileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Kısmi revizyon

Kılıçdaroğlu’nun, ön seçimden milletvekili seçilen isimleri değiştirmemesine kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde kontenjan adayı olan bazı isimlerin değişebileceği, milletvekili seçilemeyen sıralarda da geniş çaplı değişiklikler yapılabileceği değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Fatih Gürsul’un Elazığ, Koray Çalışkan’ın ise İstanbul 1. Bölge’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında yer alan isimlerden Seyhan Erdoğdu, Yakup Akkaya ve Ercan Karakaş’ı aday yapmayacağı belirtiliyor. Kaynaklar genel başkan yardımcılarından Murat Özçelik’in aday yapılmama olasılığının da bulunduğuna işaret ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun vekil çıkartamayan kentlere müdahalesine kesin gözüyle bakılıyor. Parti kulislerinde PM üyeleri Fevzi Gümüş, Hakkı Suha Okay ve Ekrem Kerem Oktay ile eski MYK üyesi Umut Oran ile eski vekiller Melda Onur, Ali Özgündüz ve Müslim Sarı ile stratejist Cenk Sidar’ın 1 Kasım listelerine alınabilecekleri belirtiliyor.

Diyarbakır’da eski Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naci Sapan’ın, Kastamonu’da ise sanatçı İlyas İlbey’in isimleri birinci sıra adaylığı için konuşuluyor.