Siyaset Mesaj kanıtlansın istifa edeceğim

Mesaj kanıtlansın istifa edeceğim

18.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cep telefonlarında kullanılan bir mesaj uygulaması ile HSYK üyelerine “Genel Kurul’a katılmayın” mesajı gönderdiği iddia edilen Okur, “Mesaj attığımı ispatlasınlar istifa ederim. Kanıtlayamazlarsa iddia sahibi istifa etsin” dedi

Mesaj kanıtlansın istifa edeceğim

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, HSYK Genel Kurulu toplantısına katılmaması için bir üyenin cep telefonuna mesaj attığı iddialarını yalanladı. Okur, “Ben toplantıya katılmışım ama ‘katılmayın’ diye mesaj atmışım. Allah aşkına adama sormazlar mı, ‘kendin toplantıya katılıyorsun da bize niye mesaj atıyorsun’ diye. Bu üye bu mesajı göstersin, istifa edeceğim.” dedi.

Paralel, gizli yapı...
Yeni Şafak gazetesinde dün yer alan haberde, Okur’un, Kurul üyelerinden Teoman Gökçe ile birlikte WhatsApp adlı mesaj programından kurul üyelerine Genel Kurul toplantısına katılmamaları için mesaj attığı iddia edildi. Okur, Milliyet’in sorularını şöyle yanıtladı:
* ‘Toplantıya gelmeyin’ şeklinde bir mesaj attığınız iddia ediliyor ve Teoman Gökçe’nin de mesaj attığı iddia ediliyor?
Paralel, gizli hepsi var bizde. Teoman bey o toplantıda yoktu. Ben, kendisiyle iki haftadır görüşmedim. Onu bilmiyorum ama ben toplantıya kendim katılmışım, ‘katılmayın’ diye mesaj atmışım. Allah aşkına adama sormazlar mı ‘kendin toplantıya katılıyorsun da, bize niye mesaj atıyorsun kardeşim’ diye. Birincisi bu. İkincisi WhatsApp kullanmıyorum ben. Hakikaten ne olduğunu bilmiyorum nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. Program yüklü de değil bende.

* İddialar sizce nereden çıkıyor?
Habere göre bir üyeden çıkıyormuş, bir üye söylemiş. Ben şu kadar net söylüyorum. Bu üye bu mesajı göstersin, benim böyle bir mesaj attığımı, ben derhal istifa edeceğim. Ama bu iddiayı ortaya atan her kimse ispatlayamazsa onun da aynı şeyi yapmasını bekliyorum.
Bu arada HSYK Başkanı sıfatıyla açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK üyelerine mesaj atıldığı iddiaları için, “Somut herhangi bir bilgiye dayanmayan ve sadece soyut bir ifadeyle ‘bir HSYK üyesi’ne atfedilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen HSYK üyemizin, ‘what’sApp’ hesabı da bulunmamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Savcıların atamalarını ben teklif etmedim’

* Görevden alınan savcıların İstanbul’a yakın yerlere atanmasıyla ilgili iddialar konusunda neler söyleyeceksiniz?
Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi kaldırılıyor. Meclis’te yasa teklifi var. Zaten TMK diye bir şey kalmıyor. Dolayısıyla bu savcıların nerede görev yaptığının önemi yok. Kaldı ki bu savcıları biz şu anda bir atamaya tabi tuttuk ama haklarında bir soruşturma, ceza yok. Yani sürgün edilmekten bahsediliyor. Sürgün değil bir tasarrufta bulundu 1. Daire. Böyle bir değerlendirme yaptı. Ceza almışlar, ceza infaz edilmiş değil şu anda. Haklarında bir ceza verilip verilmeyeceğini de bilmiyoruz. Dolayısıyla kış ayı olduğu için mağduriyet yaşamasınlar diye İstanbul’a yakın çevresindeki yerlere verildiler. Kaldı ki yerleri teklif eden de yani ben değildim. O kadarını söyleyeyim.

Haberin Devamı

Gökçe: Üye açıklasın

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere bir yalanlama da HSYK 1. Daire üyesi Teoman Gökçe’den geldi. 3 yıldır HSYK üyesi olduğunu belirten Gökçe, “Meslek hayatım boyunca herhangi bir oluşum, grup ya da yapı içinde bulunmadım. Gazete haberinde bir üyenin verdiği bilgilere dayanılmış ve bu üye kendisine mesaj geldiğini ve başka üyelere de bu türden mesajların gönderildiğini duyduğunu belirtmiştir. Habere kaynaklık eden üyenin bu iddiasını açıklaması gerekmektedir” dedi.