Siyaset Mesut Yılmaz için son görev

Mesut Yılmaz için son görev

02.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, dün siyaset dünyasını bir araya getiren cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Mesut Yılmaz için son görev

 

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz (73) için dün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omzunda taşınarak musalla taşına konulurken, polisler tören esnasında naaşın başında saygı nöbeti tuttu. Camide taziyeleri Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz kabul etti.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz için son görev

Siyaset dünyası buluştu

Koronavirüs önlemleri eşliğinde gerçekleştirilen törene yoğun katılım oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Tansu Çiller, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Musa Aysever ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Tören dolayısıyla caminin çevresinde emniyet ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alınırken, camiye girişler, arama noktalarından sağlandı.

Mesut Yılmaz için son görev

Dayanışma vurgusu

Törende kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her nefis ölümü tadacaktır” ayetini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Nasıl ki şu anda musallada Mesut Bey’i ebediyete gönderiyorsak,  bizler için de aynı akıbet şüphesiz ki gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu  musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Çok farklı bir dönemden  geçiyoruz. İşte İzmir açıklarında meydana gelen olay, hepimizce malum. Bine yakın  yaralımız var, 50’ye yakın ölenimiz, vefatımız var. Nerede ne zaman ne nasıl olacak belli değil. Bütün mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar yardımcımız  olsun inşallah. Mesut Bey’in de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine şahsım, ailem, milletim adına başsağlığı diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız şüphesiz ki millet olarak hepimizin en büyük zenginliği olacaktır. Bu vesileyle sizlerin şahsında milletime başsağlığı diliyorum.” Yılmaz’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Beykoz Kanlıca Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.