Siyaset Metin Akpınar ile arkadaşlık edemez miyim?

Metin Akpınar ile arkadaşlık edemez miyim?

24.12.2009 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

Metin Akpınar ile arkadaşlık edemez miyim

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan, emniyet ve savcılık sorgusunda kendisine sorulan M.A.’nın Metin Akpınar olduğunu belirterek, "Beraber siyaset yapmak istediğim, beraber tatil yaptığımız muhabbet ettiğimiz kişidir. Onunla arkadaşlık edemez miyim?" dedi.

Kanaltürk’ü sattığı için davanın tutuklu sanıklarından Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay’ın çok kızdığını ve kendisini ağır bir dille eleştirdiğini anlatan Tuncay Özkan, Balbay’ın bu sözlerine karşılık kendisinin de telefon görüşmelerinde sarf ettiği ağır sözlerin iddianamede yer aldığını söyledi. Ergenekon ana davasının tutuksuz sanığı Cumhuriyet Gazetesi’nin imtiyaz sahibi İlhan Selçuk’un elinde büyüdüğünü sözlerine ekleyen Tuncay Özkan, "17 yaşında Cumhuriyet’e girdim. Bazı fikirlerim uyuşmasa da Cumhuriyet’le büyüdüm. İlhan Selçuk’a ’Mustafa beni kırıyor’ dedim. Evin babasına söyler gibi. Birbirimize karşı bir kötülüğümüz yok. Konuştuklarım için, o kötü sözlerim için özür diliyorum" dedi.

POLİTİKAYA HEVESLİ OLDUKLARINI BİLSEM SAVCILARI DA ÇAĞIRIRDIM Anayasa hukukçusu Prof.Dr. Süheyl Batum ile görüşmelerinin S.B. diye iddianameye girdiğini belirten Tuncay Özkan, “Toplantı yapıyoruz, çağırdım. Bu kadar politikaya hevesli olduklarını bilsem savcıları da çağırırdım. Gözaltına alınmadan önce Zekeriya Öz’ün odasında pencerenin kenarında çalışan bir yargıç vardıö diye konuştu. Mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün “Kim açıkla?ö diye sorması üzerine Tuncay Özkan da “Herkes biliyor“diye yanıt verdi.

GÜVENDİREN’İ TANIDIĞIM GÜNE ŞÜKÜRLER OLSUN Tuncay Özkan savunmasının sonunda şunları söyledi: "Davanın tutuksuz sanıklarından Tanju Güvendiren’i tanıdığım güne şükürler olsun. Tanju Güvendiren bana hukuki danışmanlık yapıyor, para almıyor. Ankara’da bir olay oluyor, benim adıma koşturuyor. Güvendiren’den para istemişim. Evet Ankara’da elektriğimiz kesildi, İstanbul’da doğalgazımız kesildi. ’Ağabey para bul’ diyorum. Kendisi askeri savcı. Olsun öyle arkadaşım. Bu kadar mı olurmuş savcının savcıya kurtluğu. O benim gönlümün paşasıdır."

ŞİKE BELGELERİNİ KADIKÖY SAVCISINDAN ALDIM
Futbolda şike iddialarına ilişkin belgeleri davanın tutuklu sanığı İstanbul Organzie Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan’dan almadığını belirten Tuncay Özkan, " Şike iddialarına ilişkin belgeleri Kadıköy savcısından aldım. Haber yaptım, az kalsın mahkum oluyordum. Ali Fevzi Bir bana ağız dolusu küfür etti. Ali Fevzi Bir, Sami Hoştan Susurluk davasından dolayı bana düşman oldukları için kuyruk acıları ondan. Beni onlarla nasıl yargılayacaklar. Ben Adil’den niye belge alayım. Adil ile muhatap olan bizim arkadaşlarımız. Belge alacaksam müdürden, bakandan alırım" dedi.

Tuncay Özkan’ın savunmasının ardından gözaltına alıdığında emniyette verdiği 106 sayfalık ifadesinin okunmasına başlandı.