Siyaset MGK’da yeni isimler

MGK’da yeni isimler

26.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak MGK’ya 4 isim ilk kez katılacak.

MGK’da yeni isimler

Başbakan Binali Yıldırım, daha önce bölümlerine sunum yapmak üzere “davet” ile girdiği MGK toplantısına şimdi Başbakan sıfatıyla üye olarak katılacak. Başbakan yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da toplantıya ilk kez katılanlar arasında yer alacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na kaydırılan eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Kalkınma Bakanı olan eski Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ise toplantıya artık katılamayacak.

Haberin Devamı

Gündem yoğun

MGK toplantılarına Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MGK Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga katılıyor.

Haberin Devamı

Bugünkü MGK’nın gündeminde ele alınacak konular dün MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu tarafından Yıldırım’a da sunuldu. Toplantının gündeminde terörle mücadele operasyonları, Suriye sınırında yaşanan gelişmeler, paralel yapı ile mücadelenin olacağı da ifade edildi.