Siyaset MHP, 5 büyükşehir ve 4 il adayını açıkladı

MHP, 5 büyükşehir ve 4 il adayını açıkladı

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin beş büyükşehir, dört il ve iki ilçe için aday göstereceği isimleri açıkladı.

MHP, 5 büyükşehir ve  4 il adayını açıkladı

Durmaz, düzenlediği basın toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü, Mersin Büyükşehir için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı, Manisa Büyükşehir için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun’u, Aydın Büyükşehir için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ı, Erzurum Büyükşehir için de Serdar Sevimli’yi aday göstereceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

‘Aday patlaması var’

Durmaz, “Partimize gayrı resmi olarak başvuran aday adaylarımızla birlikte yaklaşık 650 civarında müracaat olmuştur. Partimize karşı yoğun ilgi ve teveccüh söz konusudur. Adeta aday patlaması yaşanmaktadır. Bu seçimlerin en flaş çıkışını yapan, en iyi sonucunu alan parti olacağımıza bütün samimiyetimizle inanmaktayız” dedi. “Seçimlere en hazır partiyiz” diyen Durmaz, halen görevde olan MHP’li dört il belediye başkanını yeniden aday göstereceklerini açıkladı. Buna göre Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile yola devam kararı alındı. Durmaz, Bahçeli’nin Ankara Polatlı için mevcut Başkan Mürsel Yıldızkaya’yı, Etimesgut için de mevcut Başkan Enver Demirel’i ilan ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Durmaz, aday adaylarına yönelik güvenlik soruşturmasında dikkat edilecek kriterlere ilişkin soru üzerine,
24 Haziran seçimleri öncesi yapılan çalışmanın bir benzerinin yerel adaylar için de söz konusu söyledi. Durmaz, “Güvenlik soruşturması her açıdan yapılacak. Hassasiyetle FETÖ sızıntılarının önüne geçmek için çalışmalar yapılacak” diye
konuştu.

Gökçek ile temas olmadı

MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gündeme gelen Melih Gökçek ile bir temas kurulup kurulmadığı sorusuna Durmaz, “Herhangi bir temas olmadı. Fakat bu olmayacağı anlamına gelmiyor” yanıtını verdi. Durmaz, “Cumhurbaşkanı’nın Gökçek ile görüştüğü ve Gökçek’in yeniden büyükşehire aday olacağı iddia edildi. MHP’nin tavrı ne olur” sorusu üzerine “Bu konular henüz bizim açımızdan da kendileri açısından da netliğe
kavuşmuş değil” dedi.