Siyaset MHP’de yerel seçim hazırlığı

MHP’de yerel seçim hazırlığı

30.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin start verdiği yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar son hızla devam ediyor.

MHP’de yerel seçim hazırlığı

MHP teşkilatları, bölgelerinde kimlerin aday olabileceğine ilişkin “aday havuzu” oluştururken, yürütülen çalışmalar ve adaylar konusunda Genel Merkez’e önerilerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Kamuoyu yoklaması

Aday seçiminde öncelik mevcut belediye başkanlarında olacak. Ancak Genel Merkez mevcut belediyeleri değerlendirmek üzere bir çalışma başlattı. MHP’li belediye başkanlarının taahütlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilişkin hazırladıkları dosyalar Genel Merkez’e ulaştı. Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday olarak belirlenmesinde bu dosya içeriklerine yönelik değerlendirmeler etkili olacak.

Aday belirlemede geçmiş yerel seçimler ve son milletvekili seçiminde seçimin az oyla kaybedildiği yerleri mercek altına alınarak, aday havuzundan en doğru ismin belirlenerek bu yerlerin kazanılması amaçlanacak. Adaylar için seçim bölgelerinde kamuoyu yoklaması yapılacak. Genel Merkez’in kanaatinin yanısıra kamuoyunun ölçülen algısı dikkatle değerlendirilecek.

Haberin Devamı

MHP en iyi sonucu en iyi adaylarla almaya çalışacak. Aday ve teşkilatların yol haritası olan “Üretken Belediyecilik Vizyon Belgesi” ve rehber kitabı güncellendi. Yerel seçim çalışmaları hızla sürerken seçim startının nereden verileceği konusunda netleştirilecek. MHP için tarihi anlamı olan bir yerin seçilebileceği gibi Ankara’dan seçim startının verilebileceği belirtiliyor.

İki koltuğa kim oturacak?

MHP Başkanlık Divanı’nda boş olan iki genel başkan yardımcılığı koltuğu da sahiplerini bekliyor. Kulislerde Ak Parti ile uyum yasaları müzakerelerini yürüten ekipte yer alan İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’nun adı geçiyor. Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay’ da isimleri geçiyor.