Siyaset MHP’den Kılıç’a  ‘komik’ tepkisi

MHP’den Kılıç’a  ‘komik’ tepkisi

05.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, olağanüstü kongre sürecine yönelik Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk mahkemelerinin verdiği tedbir kararlarını, “hukuksuz ve komik” bulduğu yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

MHP’den Kılıç’a  ‘komik’ tepkisi

Kılıç’ın, daha karar metinleri hiçbir yerde yayınlanmadan bu açıklamaları yapmış olmasını talihsizlik olarak değerlendirdiklerini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:
“Uzun zaman Anayasa Mahkemesi üyeliği ve başkanlığını yürüten Sayın Haşim Kılıç’ın, içeriğine vakıf olmadığı bir mahkeme dosyası ve devam eden yargı süreci hakkında yorumda bulunmasının etik olmadığını bildiği muhakkaktır. Sayın Haşim Kılıç’ın tek bir satırını bile okumadan mahkeme kararları hakkında yorum yapmış olması, başkaca kaygıların gölgesinde sergilemiş olduğu bir aceleciliktir. Sayın Haşim Kılıç’ın, eski bir yüksek mahkeme başkanı sıfatıyla ve mahkeme dosyaları hakkında bilgi sahibi olmaksızın yaptığı özensiz açıklamasının, devam eden yargısal süreç karşısında hukuki bir kıymeti bulunmamaktadır.”

Yazarlar