Siyaset MHP Lideri Bahçeli adaylık başvurusunu yaptı

MHP Lideri Bahçeli adaylık başvurusunu yaptı

26.04.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

MHP'de aday adaylık başvuruları başladı. İlk başvuruyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı.Bahçeli, seçimlerin sonucunun iyi olacağını söyledi. MHP Genel Merkezi'nde asılı olan pankart dikkat çekti. Pankartta, "Cumhur İttifakı, millet aklı" ifadeleri yer alıyor.

MHP Lideri Bahçeli adaylık başvurusunu yaptı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 59 gün sonra Türkiye'nin sandık başına gideceği 24 Haziran erken seçimi için MHP'de milletvekili aday adaylığı başvuru sürecini başlattı. “Nasıl bir süreç bizi bekliyor” sorusuna yanıt veren Bahçeli şu sözleri söyledi: Gayet iyi olacak ülkemiz açısından" dedi. Sonra "Bir partinin sloganına benzedi ama.MHP bu seçimi çok önemsiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemiz için çok iyi olacağı kanaati ile seçimlere de çok iyi hazırlanıyor. İnşallah sonuçta hayırlara vesile olacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN PANKART

MHP Genel Merkezi'nde asılı olan pankart dikkat çekti. Pankartta, "Cumhur İttifakı, millet aklı" ifadeleri yer aldı

3 MAYIS'TA BİTİYOR

MHP'den yapılan açıklamada, milletvekili aday adaylığı başvurusu için gereken belgeler şöyle sıralandı:Genel Merkeze hitaben aday adayının el yazılı başvuru dilekçesi. Aday adayı formu. İsteyen aday adayları Genel Merkezde isteyen aday adayları ise http://aday.mhp.org.tr internet adresinden online olarak doldurabilecek. İki adet Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdan fotokopisi. İki adet öğrenim belgesi fotokopisi. İki adet milletvekili adaylığı için Cumhuriyet Başsavcılığından veya e-Devletten (Resmi Kuruma – Milletvekili Adaylığı – MHP Genel Merkezi'ne şeklinde) alınan arşiv kaydını içerir adli sicil kaydı belgesi (sabıka kağıdı) ve adli sicil kaydı bulunanların ilgili mahkemeden alacağı yasaklanmış (memnu) hakların iadesi kararının aslı. Öz geçmiş, (Elektronik ortamda yazılarak aday@mhp.org.tr adresine gönderilecek.) Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. Dört adet vesikalık fotoğraf. Kamu görevlileri için istifa dilekçesinin alındı belgesi, parti yöneticilerinin ise istifa dilekçelerinin fotokopisi. Milletvekili aday adayının kendi adına yatırdığı 2 bin 500 liralık aidatın banka dekontunun aslı.

Haberin Devamı

Engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak.Milletvekilleri aday adayları, başvuru ücreti olarak belirlenen 2 bin 500 lirayı ilgili banka hesaplarına yatırabilecek.MHP'de milletvekilliği aday adaylığı süreci 3 Mayıs'ta sona erecek. Seçim işleri kuruluna gelen aday adaylarının, gerekli belgelerin yanında 2 bin 500 lira yatırması gerekiyor.