Siyaset MHP lideri Bahçeli’den İBB’ye özel teftiş yorumu: Suçu sabitse bir saniye bile o makamda kalamaz

MHP lideri Bahçeli’den İBB’ye özel teftiş yorumu: Suçu sabitse bir saniye bile o makamda kalamaz

05.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir vatandaşımızı enflasyon canavarına ezdirmeyeceğiz. Enflasyona karşı milli irade teyakkuzdadır" dedi.

MHP lideri Bahçeli’den İBB’ye özel teftiş yorumu: Suçu sabitse bir saniye bile o makamda kalamaz

ANKARA Milliyet - Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik özel teftiş için de "İBB'de suç işlenmişse, teröristler bir diyet programı kapsamında işe alınmışsa sorumlusu Belediye Başkanı olan zattır. Suç sabit görülürse görevinden alınması şarttır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İBB'YE TEFTİŞ: Belediyeye terörist almanın neresi milli iradenin hükmüdür? Çok ciddi iddialar teftiş, tetkik, sonrasında da tahkik edilmesin mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın başında müteferrika kavuğu vardır da imtiyaz mı kazanmıştır? İBB Başkanı her durumda sorumludur. İddialar tevsik edilirse, suç sabit görülürse, tekraren ifade ediyorum; bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir.

GÖREVDEN ALINMASI ŞART: İBB'nde suç işlenmişse, teröristler bir diyet programı kapsamında işe alınmışsa, bunun 1. derecede sorumlusu bal gibi, buz gibi Belediye Başkanı olan zattır. Bu kapsamda herkes teftiş cihetiyle ulaşılacak sonucu beklemelidir. Suç sabit görülür, suçlular tespit edilirse bundan sonraki etap mahkemelerdir. Sadece mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevinden alınması şarttır, adaletin icabıdır, hitamında sorumluluk Büyükşehir Belediye Meclisi'ne aittir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLESİN: (CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kur'an kursları için 'ortaçağ zihniyeti' değerlen-dirmesi) Klasik ve klişeleşmiş bir CHP üslubu tekrar nüksetmiştir. Dinimize laf söyletmeyiz, imanımıza söz ettirmeyiz, kitabımıza Ortaçağ zihniyeti diyen kalpsizlerin, kemiksizlerin bühtanlarını da yanlarına bırakmayız. Bu saygısız ve edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı'nın aziz milletimizden derhal özür, Allah'tan da af dilemesini bekliyoruz.

İsim vermeden sert eleştirdi

Bahçeli isim vermeden Ekrem İmamoğlu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MKYK üyesi Şamil Tayyar ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı da sert sözlerle eleştirdi. (Kurtulmuş'u kast ederek) "Sayın Cumhurbaşkanımızla görevdeki Belediye Başkanı’nı karşılaştırmak,soysuz bir kıyastır" dedi. Tayyar için  “çürük yumurta", Arınç için de, "Sulu göz siyasetçi" ifadelerini kullandı.

'Milli irade enflasyona karşı teyakkuzdadır'

Döviz kurundaki düşüşlerin aynı oranda fiyatlar genel düzeyine yansıması adil ve ahlaki bir beklenti, ekonomik güvenliğimizin de bir gereğidir... Elbette enflasyonun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Hiçbir vatandaşımızı bu canavara ezdirmeyeceğiz. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Dar ve orta gelirli insanımızın elinden tutmak başlıca vazifemizdir. Memurlarımıza toplamda yüzde 30.5 oranında zam yapılması, hiçbir emeklimizin 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak olması memnuniyet vericidir, kriz tellallarını da ters köşeye yatırmıştır. Enflasyona karşı milli irade teyakkuzdadır.

Haberin Devamı

Fotoğraf: Mustafa İstemi