Siyaset MHP’nin 42 yıllık tarihinde bir ilk

MHP’nin 42 yıllık tarihinde bir ilk

20.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Merkez Yönetim Kurulu’nda “kaset istifaları”yla boşalan üyeliklere yeni isimler seçildi. Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, MHP tarihinde yönetime seçilen ilk kadın oldu

MHP’nin 42 yıllık tarihinde bir ilk

MHP’nin 42 yıllık tarihinde yönetime ilk kez bir kadın seçildi.MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. MHP’de Genel Başkanlık için adı geçen ve seçim sonucunu “başarısızlık” olarak değerlendiren Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in “genel başkan yardımcısı” sıfatıyla yönetime girmesi “sürpriz” olarak nitelendirildi. Bahçeli’nin yönetimde merkez sağdan gelen isimlere yer vermemesi “Tabandan gelen isimlere yer verildi, öze dönüş var” değerlendirmelerine yol açtı. “Ben başbakan gibi helallik istemiyorum. İlla helallik isteyen varsa ahirette helalleşiriz” diyen Bahçeli, olağan kongrede aday olmak isteyenlere de “Bu partiyi CHP’leştirmem” mesajı verdi.

İşte yeni üyeler
Bahçeli, dün MHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) ve il başkanlarını topladı. MYK’da kaset istifalarıyla boşalan üyeliklere gizli oylamayla yeni isimler seçildi. Oylamada, Cihan Paçacı’dan boşalan genel sekreterliğe Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman getirildi. Genel Sekreter yardımcılıklarını ise Muzaffer Çakmaklı ve Abbas Bozyel yürütecek. MHP’de Eğitim’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılırken, Siyasi İşler ve Parlamentodan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu ve Parti İçi Eğitim ve Siyaset Okulu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı da Mustafa Erdem oldu. MHP Başkanlık Divanı’nda Faruk Bal, Münir Kutluata, Tunca Toskay ve Muzaffer Çakmaklı ise yerlerini korudu.

Tuğrul Türkeş sürprizi
MHP’nin tarihinde ilk kez bir kadın yönetime girdi. Din sosyolojisi alanında yoğunlaşan Demirel, Aile Kadın ve Yan Kuruluşlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.Yönetime giren isimler arasında Türkeş’in bulunması sürpriz olarak nitelendi. Türkeş’in yönetime alınması “Bahçeli muhalif bir hareketlenmenin önünü şimdiden kesti” yorumlarına yol açtı.