Siyaset MHP suç duyurusunda bulunacak

MHP suç duyurusunda bulunacak

07.06.2011 - 14:40 | Son Güncellenme:

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, kentin Cumhuriyet Caddesi’ne BDP bayrağı asılmak istenmesi nedeniyle karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda gençlere rozet dağıttığı kameralar tarafından tespit edilen 35 yaşındaki Ufuk Acar hakkında suç duyurusunda bulanacağını açıkladı.

MHP suç duyurusunda bulunacak

Cumhuriyet Caddesi’nde 5 Haziran günü meydana gelen olayda iddiaya göre, iki genç yanlarında taşıdıkları BDP bayrağını bir işyerine asmak istedi. Yoldan geçen bir grup genç, bayrağı asmak isteyenlere engel oldu. İki grup arasında çıkan tartışmada BDP’nin bayrağını asmak isteyenlerden biri, cebinden çıkardığı bıçakla grubun içindeki 18 yaşındaki Yasin Ünal’ı bacağından bıçakladı. Bayrak asmak isteyenler kaçarken, yaşanan olayın ardından yaklaşık 500 kişilik kalabalık, Doğu kökenli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Mahallebaşı Semti’ne gitti. Burada her iki grup birbirlerine taş attı. Olaylara karıştıkları tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı ve serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ROZET DAĞITIYORMUŞ

Olayların yaşandığı Mahallebaşına yakın olan Kongre Caddesi’nde yanından geçen bir grup gence cebinden çıkardığı ve ne olduğunu belirlenemeyen birşeyler dağıtırken kameralarca görüntülenen Ufuk Acar, 6 Haziran sabahı evine giden polisler tarafından gözaltına alındı. Gençlere para dağıttığı iddia edilen ve provakatörlükle suçlanan Acar, emniyetteki "Rozet dağıtıyordum" ifadesi üzerine serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili basın mensupları ile görüşmeyeceğini söyleyen Ufuk Acar, "Ben şu an hiçbir şey söylemek istemiyorum. Hakkımda ’para dağıtıyor’ haberlerini yayan kurum ve kuruluşları mahkemeye vereceğim" dedi.

’KAMU GÖREVLİSİ’ İDDİASI

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya da, partilerinin rozetini dağıttığını iddia eden Ufuk Acar hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını açıkladı. Acar’ın partilerinde hiçbir yönetim kadrosunda yer almadığını ve üyeleri dahi olmadığını ifade eden Kaya şunları söyledi.

Haberin Devamı

"Milliyetçi Hareket Partisi’ne bu tür provokasyonların yapılacağı, günler öncesinden söylenmekteydi. Günü geldiğinde de bu provokasyon kokan bir olayı Erzurum halkı yaşamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin rozetini dağıttığını iddia eden kişinin bizimle yakından, uzaktan alakası yok. Olayı yargıya intikal ettireceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi bu vatandaş için suç duyurusunda bulunacaktır. Bize gelen bilgiler arasında da bu kişinin sivil bir vatandaş olmadığı, kamu görevlisi olduğu iddiaları var. Milliyetçi Hareket Partisi’nin hiç bir yönetim kadrosunda yer almadığı ve mensubu olmadığını belgeleyeceğiz. Erzurum’da bu tür oyunlara da Milliyetçi Hareket Partisi alet olmayacaktır."