Siyaset MHP'den ayin tepkisi

MHP'den ayin tepkisi

12.08.2010 - 22:11 | Son Güncellenme:

.

MHPden ayin tepkisi

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Sumela Manastırı’nda Pazar günü yapılacak ayine tepki gösterdi. Yunusoğlu, yaptığı açıklamada, Pontus devletinin yıkılış tarihi ve Trabzon’un fethinin yıldönümünde ayinin yapılmasını manidar bulduğunu belirterek, “Ayin süresince teşkilatımız ve ben kanunsuz bir şey yapmayacaktır. Ama yetkilileri provokasyonlara karşı uyarıyorum” dedi. Bu arada sosyal paylaşım sitesi Facebook’da ayine karşı kurulan bir sayfaya görüş yazan iki kişinin Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındı.
Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Altındere Milli Parkı sınırları içinde bulunan tarihi Sumela Manastırı’nda 15 Ağustos Pazar günü bakanlık izniyle yapılacak ayinle ilgili tartışmalar sürüyor. MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, İl Başkanı Nihat Birinci ve yönetim kurulu üyeleri, bugün Sümela Manıstırı’nın alt bölümünde bir basın açıklaması yaptı ardından iftar yemeği yedi. Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“15 Ağustos günü Pontus devletinin yıkılış tarihi ve Trabzon’un fethinin yıldönümüdür. Dolayısıyla bu tarihin seçilmesi çok manidardır. O bakımdan bu ayini kınıyorum ve yapılmasını da protesto ediyorum. Üç beş kuruş gelir gelecek diye böyle bir ayine izin verilmesini kabul edemiyorum. Meclis'te de bunu söyledik. Daha sonraki talepler de belki de Trabzon’un başka mekanlarında, hatta müze diye adlandırılan camilerinde de ibadet yapmak için gelecektir. Bu teslimiyetçi politikalarla bu taleplere de bakanlarımızın izin verebileceklerini bile düşünmüyorum. Bu açıklamaları yaparken tamamen demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Ayin süresince ben ve teşkilatım kanunsuz bir şey yapmayacaktır. Tüm yetkilileri de burada bir takım insanların yapabileceği provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyorum ve uyarmak istiyorum.”

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada sosyal paylaşım sitesi Facebook'da ayine karşı açılan bir sayfaya görüş yazdığı öğrenilen MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Kaplan ve yerel bir gazetede muhabir olarak çalışan Mustafa Sungur’un Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından ifadelerinin alındı. Milletvekili Yunusoğlu, yapılan bu uygulamayı da eleştirdi. MHP yöneticileri basın açıklamasının ardından Sumela Manastırı’nın alt bölümündeki restoranda verilen iftar yemeğiyle oruçlarını açtı.