Siyaset MHP'den hükümete YGS eleştirisi

MHP'den hükümete YGS eleştirisi

25.04.2012 - 17:57 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, YGS sonuçlarını değerlendirirken, 50 binden fazla öğrencinin sıfır çektiğini belirterek, "Genelde AKP iktidarı, özelde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in performansı çok düşüktür. 180 barajını geçememişlerdir" dedi.

MHPden hükümete YGS eleştirisi

Topçu, MHP Milletvekilleri Özcan Yeniçeri, Lütfi Türkkan ve Ahmet Duran Bulut ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. YGS sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Topçu, "Sonuçlar bize nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Eğitime yönelik sağlıklı politikalar üretilememekte, gençliğin geleceği popülist söylemlere kurban edilmekte ve eğitime yönelik vizyon oluşturulamamaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Topçu, "50 bin öğrencinin sıfır çektiği, Türkçe testinde Türkiye ortalamasının 4 doğru cevabın altına düştüğü bu sonuçlara bakılınca, acaba AKP'nin hedefi okuma yazma bilmeyen, Türkçe konuşamayan ve iletişim kuramayan nesiller mi yetiştirmektir? Sayın Bakan Türkçe'yi konuşamayan bireylerle mi uluslararası sınavlarda ilk 5'i hedeflemektedir?" diye konuştu.

AKP'nin yanlış eğitim politikaları nedeniyle bu sonuçların ortaya çıktığının altını çizen Topçu, "Genelde AKP iktidarı, özelde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in performansı çok düşüktür. 180 barajını geçememişlerdir" dedi. Topçu, Başbakan'ın dershaneler ve özel okullara yönelik "Para söğüşlüyorlar" sözlerini hatırlatarak "Bu iktidar, dershaneleri, öğretmenleri, öğrencileri ve sistemi suçlayarak hiçbir yere varılmayacağını hala görememektedir. Bu ülkenin gençliğinin hayalleri ve gelecekleri, deneme yanılma yöntemiyle belirlenemez" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Pedogojik formasyon sertifika uygulamasına son verilmesi kararını da eleştiren Topçu, "Alınan bu kararlar artık gençleri, aileleri ve Türk toplumunu bezdirmiştir. Milli Eğitim Bakanı'na soruyoruz: Formasyon alan adayları nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?" dedi. Topçu ayrıca KPSS başvuru süresinin uzatılması yönünde çok sayıda talep geldiğini, yoğun stres ve geçim sıkıntısı içinde olan adayların, bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Eğitim sisteminin yap boz biçimine dönüştürüldüğünü öne süren Özcan Yeniçeri ise, "Eğitimin her alanında çöküş yaşanmaktadır, tehlike çanları çalmaktadır. 4+4+4 eğitim sistemiyle yeni sorunlar eklenecektir" dedi. Yeniçeri, Türkiye'nin Eurovision'a İngilizce şarkılarla katılması hakkında görüşlerinin sorulması üzerine "Türkiye'yi Türkçe ile temsil edersiniz. İngilizceyle 1. olmaktansa, Türkçe ile sonuncu olsun. Kendi dilimiz konuşmaktan, Türkçe'yi sanat, bilim dili haline getirmekten korkmamalıyız" dedi.

Yeniçeri 28 Şubat davasına ilişkin ise, "Bu yargılamayı sadece askerlere yapılacak operasyonlardan ibaret görmek, eksik bırakmaktır. Ayrıca operasyonların dalga dalga, aşama aşama yapılıyor olması da doğru değildir. 27 Nisan'a ilişkin soruşturma da bir an önce başlatılmalıdır."

Haberin Devamı

Darbe Komisyonunda görev yapacak milletvekillerinden biri olan Yeniçeri, komisyonun 3 ay sürecek olmasının düşündürücü olduğunu, darbelerin AKP'nin değil, Türk milletinin sorunu olduğunu söyledi. Yeniçeri ayrıca, darbelerden sonra sosyal statü ve ekonomik artış yaşayanların da araştırılması gerektiğini ifade etti.