Siyaset MHP'li Ergün: Ordu bizim gözbebeğimiz

MHP'li Ergün: Ordu bizim gözbebeğimiz

09.03.2008 - 19:07 | Son Güncellenme:

MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün, Türkiye'de kaos ortamı yaşandığını ve gerçek sorunların gözardı edildiğini söyleyerek, “MHP ile ordunun arasını açmaya çalışanlara söyleyecek tek sözümüz; Ordu bizim gözbebeğimizdir” dedi.

MHPli Ergün: Ordu bizim gözbebeğimiz

MHP İlçe Teşkilatı tarafından Bodrum'un Bitez Beldesi'ndeki Divan Restaurant'ta düzenlenen toplantıya katılan Metin Ergün, 22 Temmuz seçimlerinden sonra iktidar ve muhalefetin Türk siyasetine çok şey kaybettirdiğini ve ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini savundu. Ergün, “Ülkenin ekonomik kriz, işsizlik, eğitim, sağlık, emeklilik ve terör gibi sorunları varken, bunları görmezlikten gelip türban benzeri suni krizler yaratarak, kavga dövüş ortamında siyasi rant sağlamaya çalışanlar vatandaşa da devlete de zarar veriyor. 21'inci yüzyılın siyasetinin amacı siyasi gerginlik yaratmak değil, vatandaşa, devlete hizmet etmek olmalıdır. Türbanın yüksek okullarda serbest bırakılması ve buna bağlı koşulları daha önce de söyledik, sözümüzden de vazgeçmiş değiliz. Ancak bu sorunun tüm partilerin ortak kararı ve fikir birliği içerisinde çözülmesinden yanayız. Eğitimde fırsat eşitliği tanınmalı, türban siyasi rant amacıyla kullanılmamalı” diye konuştu.
Türkiye'de yaşanan krizin aşılması konusunda MHP’nin değerlendirmeleri ve eleştirilerinin kesinlikle orduya yönelik olmadığını, terörle ilgili tüm açıklamalarda AKP hükümetinin hedef alındığını vurgulayan MHP'li Ergün, “MHP ile ordunun arasını açmaya çalışanlara söyleyecek tek sözümüz; ordu bizim gözbebeğimiz. Türkiye’nin sınırlarını canı pahasına koruyan, iç ve dış tehlikelere karşı tereddüt etmeden gerekli cevabı veren ordumuza saygısızlık yapmak aklımızın ucundan geçmez. Ayrıca ordumuzun yaptığı açıklamadaki hain ve benzeri eleştirileri, asla MHP olarak üzerimize almıyoruz. O sözler bizim için söylenmiş sözler değildir” dedi.
Konuşması sık sık kadınların alkışları ile kesilen Ergün, toplantının sonunda tüm kadınlara kırmızı karanfil dağıttı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Ergün’ün konuşmasını MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Gündoğan Belde Belediye Başkanı MHP'li Halil İbrahim Bilgi, Konacık Belde Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun'un yanı sıra Bitez Belde Belediye Başkanı Anavatanlı Halil İbrahim Filis de izledi.