Siyaset MHP'li Sipahi, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi

MHP'li Sipahi, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi

15.09.2009 - 15:06 | Son Güncellenme:

‘Terörün yapamadığını AKP iktidarı yapıyor’

MHPli Sipahi, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğanı eleştirdi

MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, ‘Kürt açılımı’ konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Sipahi, “ 25 yılda terörün yapamadığı yıkımı AKP iktidarı açılım adı altında ihanet projesi ile bugün gerçekleştirmek üzeredir” dedi.

MHP’liler İzmir’in Foça İlçesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Foça Mavi Rıhtım Restaurant’ta düzenlenen yemeğe MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrehim Aydemir, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, DSP Foça İlçe Başkanı Köksal Gider, Saadet Partisi Foça İlçe Başkanı Selahattin Şen ile MHP’lilerden oluşan yaklaşık 250 kişi katıldı. İftar sonrasında partililere hitap eden MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine sert eleştiriler yöneltti.

‘Kürt açılımı’ konusunda Gül ve Erdoğan'ı eleştiren Kamil Erdal Sipahi, Eruh ve Çukurca’da askerlerin şehit olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş Savaşı yıllarından bu yana en kritik ve tehlikeli dönemden geçtiğini söyledi. Sipahi şunları söyledi: “Maalesef nereden nereye diyerek geçmişi kötüleyip, açılım, dönüşüm, çözüm, yol haritası gibi bir takım ne olduğunu anlamadıkları kavramlarla Türkiye'nin tarihini, geleneklerini, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini sorgulamaya, irdelemeye ve yabancılarla işbirliği halinde sözüm ona çözüm adı altında bir ihanet sürecine el atmaya çalışan bir iktidar şu anda Türkiye'de iş başındadır.” 25 yıldır süren terörle mücadelede verilen şehit sayısının son bir haftada verilen 12 şehitle 6170'i geçtiğini vurgulayan Sipahi, “Bunların içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şehit sayısı 4680'e yaklaşmıştır. Bu verdiğim rakamlar Kurtuluş Savaşımızın en kanlı muharebeleri olan Sakarya taarruzundan daha fazladır” dedi. Bu 25 yılık teröre karşın Türk insanının birbirine yan bakmadığını kaydeden Kamil Erdal Sipahi, “Binlerce yıllık kardeşliğin verdiği gözlük ile birbirine daima samimi ve içten davranmıştır. Ama maalesef 25 yılda terörün yapamadığı yıkımı AKP iktidarı açılım adı altında ihanet projesi ile bugün gerçekleştirmek üzeredir. Durum vahimdir 25 yılda terörün başaramadığını AKP iktidarı ihanet projesi içersinde Türkiye'de başarıyla uygulama çabasındadır” diye konuştu.

ABD Başkanı Obama’nın Türkiye’den, Kuzey Irak’taki Kürtlerle iyi geçinmesini, Kürt açılımını gerçekleştirmesini, Ermenistan sınırını açmasını, Kıbrıs konusunu halletmesini ve patrikhaneyi etkin hale getirip Heybeli Ada’daki papaz okulunu açmasını istediğini savunan MHP’li Sipahi, “Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve AKP iktidarının telaşı aldıkları talimatı gününde yerine getirmek içindir” dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E AĞIR SÖZLER

Sipahi, Ermeni açılımı için 6 hafta süre ön görülmesine de tepki gösterirken, “Neden 6 hafta. Neden 7, 8 hafta değil? Asırlardır problem olan konular 6 hafta içersinde nasıl çözülecek?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a milli maç izlemeye gitmisini, Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne de Norçin demesini eleştiren Sipahi, “Bir gecede 2 tane protokol imzaladık diyorlar. Kime danıştınız, kime sordunuz?” dedi.

MHP'li Sipahi, Cumhurbaşkanı Gül'en katıldığı şehit cenazesinde yetim çocuğun başını okşarken üzgün göründüğünü, bir saat sonra da Çankaya Köşkü'nde yaptığı ‘Kürt açılımı’ destek toplantısında gülücükler dağıttığını belirterek, “Timsal gözyaşı döküyor. Bize diyorlar ki şehitler üzerinden siyaset yapma. Esas şehitlere rağmen siyaset yapan AKP'nin kendisidir. Cumhurbaşkanıdır, Başbakanıdır, hükümetidir” diye konuştu.

Yazarlar