Siyaset MHP'li Toskay'dan erken seçim uyarısı

MHP'li Toskay'dan erken seçim uyarısı

09.12.2008 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

MHPli Toskaydan erken seçim uyarısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Tunca Toskay, partililerinden yerel seçimlerde dayanışma içinde olmalarını isteyerek, “İnanarak çalışırsak başarılı oluruz. Ondan sonra erken seçim gelme ihtimali çok kuvvetli” dedi.
MHP'nin Antalya'daki bayramlaşma töreni, Durukan Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay'ın yanısıra MHP Antalya milletvekilleri Mehmet Günal ve Hüseyin Yıldız da katıldı. MHP İl Başkanı Aydın Yeşilyurt ve milletvekillerinin bayram tebrik konuşmaları ardından partinin yerel seçimler için belirlediği adaylar tanıtıldı. Sahneye davet edilen partililer bozkurt işareti yaparak salondaki partilileri selamladı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik'in konuşmasının ardından söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, partinin adaylarını tebrik ederek yerel seçimlerle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Toskay, “Bu seçimde, MHP olarak birliktelik ve dayanışma ile enerjimizi sahaya yansıtıp inanarak çalışırsak başarılı oluruz. Ondan sonra erken seçim gelme ihtimali çok kuvvetli” dedi. Toskay, “29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler son derece önemli. Yüce Türk milleti bu seçimlerde iktidar partisine, ‘Sen köpeksiz köy buldun, değneksiz geziyorsun, buna izin vermem’ diyecek. Bun sağlayacak olan da MHP camiasıdır. Bunu sağlamak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
Toskay, Antalya'nın da talan edildiğini öne sürdü. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının Lara'daki temalı parka ilişkin büyük mücadele verdiklerini, davaların açıldığını anlatan Toskay, Danıştay 6'ncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve ardından da bunun dayanağını teşkil eden kanunun ilgili maddelerinin de Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

LARA KENT PARKI ELEŞTİRİSİ

“Peki, bu iktidar ne yaptı?” diye soran Toskay, şöyle devam etti:
“15 Mayıs'ta 5761 sayılı Kanun'a bir 9'uncu madde ilave etti. Bu madde şunu diyor ki; ‘Daha evvel Danıştayın yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Anayasa Mahkemesi'nin kanunu iptal etmesine rağmen müracaat etmiş olan kişiler, 30 gün içinde müracaatlarını yenilerler. Bu müracaatlar incelenir ve şu anda yürürlükte bulunan yeni kanuna uygun olduğu tespit edilirse işlemler kaldığı yerden devam eder’ Yani bu araziyi kime vermişlerse bu ihaleyi tekrar almış kabul edilir. İşte şimdi Lara'daki arazinin akıbeti budur. 70 bin metrekarelik kapalı alan inşaatıyla birlikte daha evvel kime tahsis edilmişse o tahsis devam ediyor.”
Tunca Toskay, Demre'deki Sülüklü Mevkii, Kemer, Göynük, Kiriş, Manavgat, Çengerderesi Çolaklı, Tilkiler, Serik'teki İskele Mevkii'ndeki tahsislerde de aynı durumun yaşandığını bildirdi.

Haberin Devamı

KEMAL ÇELİK'İN KONUŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den aday adaylığını açıklayan Kemal Çelik de Antalya'nın yerel yönetim tarafından değil, iktidar tarafından yönetildiğini, bu yönetim şeklinde Antalya halkının fikrinin sorulmadığını öne sürdü. Hükümetin, kararlarını ‘Antalya halkına rağmen’ aldığını iddia eden Çelik, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde, kararları halkla birlikte vereceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Tunca Toskay, MHP Antalya milletvekilleri Hüseyin Yıldız, Mehmet Günay ve İl Başkanı Aydın Yeşilyurt, partililerin bayram tebriğini kabul etti.
Akdeniz Üniversitesi'nde geçen 6 Nisan'da yaşanan öğrenci olaylarına karışan Mehmet Yıldırım ve bazı diğer tutuksuz yargılanan sanıkların da düğün salonunda olduğu görüldü. Kutlama sonuna kadar orada bulunan sanıklar, parti yöneticileri ile bayramlaşmadan salondan ayrıldı.