Siyaset Milleti aptal yerine koyamazlar

Milleti aptal yerine koyamazlar

09.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, FETÖ sanıklarının şehit ailelerinin gözlerinin içine baka baka yalan söylediğini belirterek “Milleti aptal yerine koyan alçaklara yüce Türk adaleti en ağır cezayı verecektir” dedi

Milleti aptal yerine koyamazlar

Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte şehit aileleri ve gazi yakınlarını Çankaya Köşkü’nde iftar verdi. İftara Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un da katıldığı 300 kişilik iftarda Yıldırım şunları söyledi:
İRAN’A BAŞSAĞLIĞI: Terör bu mübarek günlerde yine hain yüzünü göstermeye devam ediyor. Bu defa komşumuz İran terör saldırısıyla sarsıldı. 12 masum insan hayatını kaybetti. Buradan dost ve kardeş İran halkına ve yönetimine başsağlığı diliyorum. Terör insanlığın ortak derdi, kimden gelirse gelsin, ret ediyor lanetliyoruz. Bizim terör konusunda çifte standardımız yok.
YİĞİTLERİMİZ ÇOK: Bugün de güvenlik güçlerimiz bölücü terör örgütü PKK’yla, DEAŞ’la, DHKPC’yle, FETÖ ile amansız mücadele yapıyor ve adeta destan yazıyorlar. Hamdolsun bu ülkenin yiğitleri de, kahramanları da çok. Milletimiz 15 Temmuz gecesi bu ülkeyi esaret, vesayet altına almak isteyen hainlerin karşısına göğüslerini siper ederek çıkmadı mı? İşte bu her millete nasip olmayan büyük bir istiklal ruhunun canlanışıdır. Terör örgütlerinin üzerine gidiyoruz diye tehditler alıyoruz. Eli kanlı terör örgütleri şunu bilsinler Allah’a bir can borcumuz var, bunu nerede nasıl vereceğimiz onun takdirindedir. Ancak bu ülkenin bağımsızlığını korumak, mübarek vatan toprağını alçaklara çiğnetmeme, şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama sözümüz var. Bu can bu bedende olduğu sürece bu onurlu mücadeleye devam edeceğiz.
HİÇ KİMSENİN BİLEĞİMİZİ BÜKEMEZ: 15 Temmuz Türkiye’nin yaşadığı en ağır terör eylemidir. Şehitlerimizin her biri o gece bir kahramandı. Şundan dost düşman herkes emin olsun. Hiç kimse bu milletin bileğini bükemez. 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ elemanları şimdi mahkemelerde hesabını veriyor. Mahkemelerde şehit yakınlarının, gazilerimizin gözünün içine baka baka yalan söyleyen, bu milleti aptal yerine koyan bu alçaklar, bilmelidir ki yüce Türk adaleti bunlara en ağır cezayı verecektir. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde hiçbir suç cezasız kalmaz.

Darbe söylentisi yayan alçaklar

Mahir Kaya isimli bir ilkokul öğrencimiz 15 Temmuz için duygularını nasıl ifade ediyor; ‘Bir zafer daha ekledik tarih sayfamıza. 15 Temmuz yazıldı nice destanların yanına. Topraklarımız yine sulandı al kanımızla. Yine böyle bir olayda çıkarız sokaklara selam olsun gazilerimize, şehit olanlara.’ Her gün yeni bir darbe, yeni bir hareket, yeni bir kalkışma söylentileri yayan, vatandaşı milleti tedirgin etmeye çalışan alçaklara Mahir’in verdiği cevap çok anlamlı. Bu bayrağı indirmeyeceğiz, bu ezanları dindirmeyeceğiz. Çanakkale’deki aziz ruh kıyamete kadar Türk milletinin bedeninde yaşayacak.

Haberin Devamı