Siyaset Milletvekili ve başkan istifa etti

Milletvekili ve başkan istifa etti

11.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Edirne ve Kırklareli’nde mevcut başkanların yeniden aday gösterilmemesi üzerine Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile Kırklareli örgütünde 700’e yakın istifanın yaşandığı kamuoyuna yansırken, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de istifa ederek DSP’den aday olacağını açıkladı.

Milletvekili ve başkan istifa etti

Dibek, istifa dilekçesinde, “Kesimoğlu aslen Vize ilçemizden olup, Babaeski ilçemizde yaşamaktadır. Partimizin mevcut belediye başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur. Bugüne kadar her ortamda onların temsilcisi olarak inandıkları değerleri savunmak benim görevim oldu. Bundan böyle de aynı inanç ile hemşehrilerimin sesi olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Dibek’in istifasıyla CHP’nin sandalye sayısı 133’e düştü. Adana Ceyhan’da eski Orman Bakanı Arif Sezer’in aday gösterilmesi de sürpriz olarak yorumlandı.

‘Sen de mi Brutus’
Edirne’de dört dönem belediye başkanlığı yapan Sedefçi, partisinin Edirne’den aday gösterdiği milletvekili Gürkan’a ‘Brutus’ benzetmesi yaptı. Kılıçdaroğlu’nun kendisini adaylık sürecinde kandırdığını öne süren Sedefçi, “Genel merkez anketle aday belirleneceğini açıklamıştı. Tam 9 ay aday adayı arkadaşlarımızla 9 doğurduk. Recep Gürkan vekilimiz her yerde ‘benim adayım Sedefçi’ dedi. Bir insanın Brutus olma şansı var mı? Yılanlık yaparak beni hançerlemiştir. En yakınındaki insan, dün vekil olması için emek verdiğiniz, bana ‘sen namusumsun’ diyerek evladının üzerine yemin etti. Gürkan, Gürsel Tekin’le beraber son 5-6 gün genel başkana kulisler yaparak kumpas kurdular” dedi.

‘Aday yapıldım’
CHP’nin Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, “Aday olmadım, aday yapıldım” dedi. Gürkan, birçok kez bu görevi istemediğini belirttiğini ancak Genel Başkan ve genel merkezlerinin takdirinin bu yönde çıktığını vurguladı.