Siyaset Milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

Milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

22.06.2015 - 14:45 | Son Güncellenme:

TBMM'de 25. Dönem'de görev yapacak milletvekillerinin Meclis'teki kayıt işlemleri sürüyor. Kayıt yaptıran milletvekili sayısı, bugünkü 34 milletvekili ile birlikte 397'ye ulaştı.

Milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

KAYDINI YAPTIRDI

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da HDP'nin 2. sıra milletvekili adayı olan Dilek Öcalan, HDP'nin Şanlıurfa'da yüzde 38.75 oyla 5 milletvekili çıkarmasıyla baraber Meclis'e girdi. Meclis'e giren HDP'li Dilek Öcalan da bugün kayıt işlemini tamamladı.

BAŞKANLIK DİVANI'NDA

TBMM’nin 25. dönem çalışmaları, yarın yapılacak yemin töreniyle başlayacak. Oturumu en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetecek.

Uzun mesai nedeniyle en genç 6 milletvekili geçici katip üye sıfatıyla TBMM Başkanlık Divanı’da Baykal’a yardımcı olacak, dönüşümlü olarak milletvekillerinin isimlerini okuyacak. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da Başkanlık Divanı’nda görev yapacak.

TBMM Başkanlık Divanı’da görev yapacak genç vekiller şunlar: HDP/Tuğba Hezer-1989, AK Parti/Fatma Gaye Güler-1988, HDP/Dilek Öcalan-1987, AK Parti/Abdurrahim Boynukalın- 1987, HDP/Enise Güneyli-1986, AK Parti/ Sena Nur Çelik-1986.