Siyaset ‘Milli Eğitim Şurası toplanmalı’

‘Milli Eğitim Şurası toplanmalı’

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk’a illi Eğitim Şurası’nı acilen toplaması yönünde çağrı yapacaklarını söyledi. Koncuk, daha önce hiç konuşulmayan bir iddiayı da gündeme taşıdı.

‘Milli Eğitim Şurası toplanmalı’

Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığı da yapan Koncuk, Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öğretmenin en temel sorunu, itibar. Öğretmen korunmadan eğitimin sorunları çözülemez. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik kaldırılmalı. Tüm öğretmenler kadrolu olmalı. Öğretmen alımında, torpili çağrıştıran mülakat sistemi kaldırılmalı.”

Haberin Devamı

‘Taşraya özel ilgi şart’

Koncuk, “Selçuk’a ilk çağrımız, acilen Milli Eğitim Şurası’nı toplaması. Aykırı görüşlerin, farklı siyasi düşüncelerin ve bakış açılarının tartışılacağı bir şura yapılsın. Öğretmen yetiştirmeden, ders saatlerine kadar pek çok konunun görüşüldüğü bir şura gerçekleştirilsin. Eğitimden anlayan, bu konuda mürekkep yalamış kişilerin katılacağı bir şura olmalı. Eğitimin sorunlarına çözüm bulunmazsa evlatlarımızı, nesillerimizi kaybedeceğiz” dedi. Koncuk, “taşrada çete var” diyerek gündeme getirdiği iddiaya ilişkin ise şunları söyledi: “Yönetici atamada mülakat kaldırılmalı. Taşrada çeteler oluşmuş, mülakat çeteleri... Tamamen keyfince, istenilen kişiler yönetici yapılıyor. Okullar ehil ellerde değil. İdeolojisine, sendikasına, siyasetine, dünya görüşüne bakılmadan bakanlığa faydası olacak eğitimciler, yöneticiliğe getirilmeli. Bugüne kadar gelen tüm bakanlar, taşrayla ilgilenmedi. Artık taşraya da hakim olma zamanı geldi.”

Yazarlar