Siyaset Milliyet Seçim Hattı

Milliyet Seçim Hattı

17.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Seçim Hattı

Milliyet Seçim Hattı


Yol ayrımı

Bu seçimlerde oy kullanacağım. Türkiye'nin en büyük eksikliği çeteler veya buna benzer konularda bir türlü yol ayrımına gelememesi. Erkan Abacıoğlu. Ankara. Makine Mühendisi.

Sandıkta birleşelim

İnsan haklarının eksiksiz uygulandığı, eşit gelir paylaşımının sağlandığı, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği bir Türkiye istiyorum. Oyum, bu istemleri dile getiren partiye. Özgür yaşama hakkına, demokrasinin erdemine inananların sandıkta birleşeceğine inanmak istiyorum. Aysel Yıldırım. İstanbul, Kartal. İşçi.

Gericiler gelmesin diye

Oyumu gericiler işbaşına gelmesin diye kullanacağım. Ayşe Deniz.

Demokrasi inancı

Dürüst ve cesur liderlere oy vereceğim. Halkı soymayan, devletini ve milletini kendinden daha çok düşünen insanlara ihtiyacımız var. Seçimlerde oy kullanacak insanların bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Demokrasimizin, halkımızın dertlerine çözüm bulacak bir hükümeti iktidara getireceğine inanıyorum. Recep Küçük. İstanbul, Bakkal.

Eğitim düzeyi

Ülkemizin en önemli sorunu, ülkeyi yönetmeye talip insanların kendilerini bile yönetemeyecek durumda olmaları. Herşeyde eğitim ve kalite derken, bizi yöneten insanların eğitimsiz ve kalitesiz olması sorunların kaynağıdır. Çözüm de, sorunun kaynağında olmalıdır. Eğitimsiz insanların meclise girmesini doğru bulmuyorum. Meclise girecek insanların en az bir üniversite bitirmiş olmaları gerekir. Hidayet Canpolat. Gaziantep, emekli.

Neden uğraşıyorlar

CHP barajı aşamayacaksa, diğer partiler neden CHP'ye bu kadar çok yükleniyor? Demek ki bir temenniyi dile getiriyorlar. Ecevit; "CHP üzerinde İSKİ skandalı var" diyor. İSKİ yöneticileri yargı önünde cezasını çekti. Ecevit, önce DYP ve ANAP'ı aklamanın hesabını versin. Selvi Parlak. İstanbul.