Siyaset MİT’te esasa girebiliriz

MİT’te esasa girebiliriz

23.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, NTV’deki konuşmasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bir bölümü emekli 4 MİT mensubu hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soruşturma izni vermemesi halinde savcılığın açacağı olası dava konusunda ilginç açıklamalar yaptı

MİT’te esasa girebiliriz

Geçmişte, eski MİT müsteşarları Emre Taner ve Şenkal Atasagun için çelişkili kararlar verildiğini, bazı dosyalarda incelenmeksizin ret kararı verilirken, bazılarında dosyaya bakıldığını söyleyen Karakullukçu, “Bana göre esasına bakılmasında herhangi bir sakınca yok” dedi.
Özel yetkili mahkemeler için, “Özel yetkilinin havası var ama ifade kalkmalı, değişiklik yapılması lazım” diyen Karakullukçu, Danıştay 13. Daire’nin üyesinin odasında bulunan böcekle ilgili etkili soruşturma yürütülemediğini ifade etti.
Böcek olarak nitelendirilen cihazın konulduğu masanın aynı bölümünde 5 ayrı bant izi olduğu, bunun da odaya defalarca girildiğini gösterdiği yorumlarını doğrulayan Karakullukçu, “Türkiyemizde herkes dinleniyor. İlgisiz vatandaş bile dinlendiğini söylüyor. Yukarıdaki kişi zaten dinlendiğini söylüyor” dedi.