Siyaset ‘Mizah siyaset için ihtiyaç’

‘Mizah siyaset için ihtiyaç’

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

‘Mizah siyaset için ihtiyaç’

Beyoğlu’nda Cezayir Lokantası’nda heyecan dorukta. HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul adayı Selahattin Demirtaş, karikatürist ve mizahçılarla bir araya gelecek. Oturma düzeninin arkasına ‘Selo ile mizahçıların buluşması’ yazılı karikatür yerleştirilmiş. Elinde sazıyla poz vermiş halde görülen Demirtaş çiziminin yanında, “Size ne çalıyım” yazıyor. Birazdan Demirtaş ile eşi Başak Demirtaş içeri giriyor. Masanın etrafında mizahçılar Cem Dinlenmiş, Tuncay Akgün, İpek Özsüslü, Kemal Gökhan Güven, Bahadır Boysal, Sefer Selvi, Musa Kart, Mehmet Çağçağ, Tan Oral, Suat Özkan, Can Barslan ve İzel Rozental var. “Daha önce açılış yaptınız mı hiç? Size açılış imkanı sunalım” diye sorulduktan sonra Demirtaş’ın önüne 2 adet gazoz şişesi koyuluyor. Selahattin Demirtaş, “HDP propagandası yapayım da boşa gitmesin. Memlekete hayırlı uğurlu olsun” diyerek şişeleri açıyor.
Telif isteriz!
Buluşma, Demirtaş’ın masadaki isimlere, maddi ve manevi çalışma koşullarını sormasıyla başlıyor: “Taşeron çalıştırıyor mu mizah dergileri?”.. Sohbet boyunca mizahçılardan rol çalan Demirtaş, esprili diline yöneltilen övgüler karşısında, mizahın hem siyaset hem de toplum için bir ihtiyaç olduğunu dile getiriyor. Muzahçıların “İktidara gelirseniz telif hakkı isteriz” demesi üzerine Demirtaş anında yanıt veriyor; “Konuşuruz, iktidara bir gelelim!”
Başak Demirtaş’a soru sormak isteyen bir gazetecinin, “İzninizle” dediği Demirtaş, “Benim iznim mi olacak” diyor hayret içinde. Başak Demirtaş ise “Ben kendime izin verebilir miyim” diyerek gülüyor ve o kaçınılmaz soru geliyor:
“Eşiniz evde de böyle mi?” Başak hanımın, “Gerçekten olduğu gibi. Evde nasılsa dışarıda da öyle. Tabii biraz siyaset katarak davranıyor. Göründüğü gibi esprili, zeki, sabırlı, anlayışlı” sözlerini Demirtaş dikkatle dinliyor. “Eski dostunuz, sevgiliniz, ne varsa ikna etmelisiniz” sözlerinin hatırlatılarak kendisinin de eski sevgililerini arayıp aramadığının sorulması üzerine Demirtaş, “Siz benim hayat hikayemi okumadınız. Ben gözümü Başak’la açtım” diyor gülerek. Başak Demirtaş da son noktayı koyuyor : “O rahatlıkla zaten o espriyi yapabildi!”

Haberin Devamı

O silahlar IŞİD’e de gitmiştir

Demirtaş, gazetecilerin MİT tırlarında çıkan silahlara ait fotoğraflara ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi; “Her şey seçim sonrası artık belli olacak. Bütün bu suçlar, günahlar örtülecek mi yoksa bu suçları işleyenlerle ilgili en azından bir yaptırım uygulanacak mı? HDP başarılı olursa Türkiye’de suç işleme özgürlüğü ortadan kalkar. İlaç kutularının altına saklayarak gönderiyorsanız, demek ki bir suç işliyorsunuz. Bu silahlar karşıya gittikten sonra kime ulaştığı, nasıl dağıtıldığı konusunda kimse garanti veremez. Çok sayıda grup var ve kesinlikle oradaki bütün gruplara bu silahlar dağılmıştır, IŞİD dahil olmak üzere. ”

Yazarlar