Siyaset ‘Muazzam millet hareketi devrede’

‘Muazzam millet hareketi devrede’

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Berat Kandili sebebiyle Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

‘Muazzam millet hareketi devrede’

Bahçeli özetle şu ifadelere yer verdi.

Haberin Devamı

ALT EDİLECEKLER: Farkında mısınız, ne çok kutuplaştık? Nasıl da birbirimize çatık kaşlarla bakar olduk? Günahın çıkmazında yolunu kaybedenler, Hakk’ın izinden, hakikatin çizgisinden sapan zavallılardır. Bunlar için vefa teferruattır, her değere veda tıynettir. Bunların karanlık planları ters tepecektir. Satır satır büyüyen, sadır sadır devleşen samimiyet, milliyet, muhabbet her operasyonu alt edecektir.

CUMHUR İTTİFAKI: Adam gibi adam olan doğal dürtüsüyle değil, aklıyla, kalbiyle, fikriyle, imanıyla, cesaretiyle hareket edendir. Bu hareket bir kez başladı mı durmak, durdurulmak nedir bilmez, böyle bir ihtimal tanımaz. Hamd olsun, muazzam millet hareketi devrededir. Bu da Cumhur İttifakı’dır. Af pınarı, merhamet kaynağı, mağfiret sancağı olarak inandığımız mübarek Berat Gecesi’nde, Cenab-ı Allah’tan niyazım lütuf, kerem ve inayetini üzerimizden eksik etmemesidir. Millete yan bakan, milli beka ve beraberliğe kast etmek için pusuya yatan kim varsa yenilip yutulacaktır.

Haberin Devamı

DİLERİM Kİ ISLAH OLSUNLAR: Şahsi hırslarının kurbanı olmuş, makam, mevki ve dünyevi çıkarları uğruna işbirlikçiliğin ve ihanetin kuryeliğine soyunmuş kim varsa, dilerim ki Allah’tan, ıslah olsunlar, manen arınmanın çabasına girsinler. Allah katında berat etmek için önce günahlardan uzak durulması, kin ve nefret salgınından kaçınılması gerektiğini bilmek lazımdır. Berat önce vicdandaki durulukla, sonra irfan ve inançtaki dinginlikle olabilecektir. Sözle değil, özüyle berat edenler ne mutlu, ne şanslı insanlardır! Nefsine teslim olup, niyetini vatan ve millet aleyhine temin ve tecelli ettirenler her zaman beratın manevi gücüyle püskürtülüp, cumhurun iffet, ittifak ve istiklal şerefiyle dağılacaklardır.

Kavgadan uzak 1 Mayıs

Kavgadan, karışıklıktan, kışkırtmadan, kaostan tamamen uzak kalmasını temenni ettiğim 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle emeğiyle geçinen, alın teriyle hayatın külfetine direnen vatan evlatlarını yürekten selamlıyor, hepsini kucaklıyorum.

‘Keşke kardeşlik sözünü katsaydı’

Bahçeli, dün partisinin genel merkez binasına gelişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına yönelik açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine Bahçeli, “Türkiye’yi bir kaosa, kargaşaya, krize, bunalıma sokmayacak bir tavır içerisinde olduğu görülmüştür. Kendilerini tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, “Gül’ün aday olmamasıyla kardeşlik hukuku yerine geldi denilebilir mi” sorusuna, “Adı konulmadan geldi. Keşke kardeşlik sözünü ağzına alarak, yani sözlerinin arasına katarak yapmış olsaydı” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “partisinden ayrılıp İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinin partilerine geri dönebileceği” yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Bahçeli, “Yaptığı hatadan vazgeçmiş demektir. 15 vekilin kendi partisine dönmesinde yarar var. Abidik gubidik işlerden vazgeçmek lazım” dedi.