Siyaset Muhalefet sahip çıktı

Muhalefet sahip çıktı

26.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi’nin 52. kuruluş yıldönümü töreninde hükümete ağır eleştirilerde bulunan Başkan Haşim Kılıç’a muhalefet sahip çıktı. Ak Partili milletvekilleri twitter’da yazdıkları mesajlarda ise Kılıç’ın açıklamalarını “yakışıksız ve sığ değerlendirmeler” olarak nitelendirdi.

Muhalefet sahip çıktı

Kılıç’ın açıklamalarına tepkiler şöyle:
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Yargının derdest edildiği, hukuk tanımazlığın had safhada olduğu bir ortamda Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın yapmış olduğu açıklama, hukuk insanlarına, demokrasi ve özgürlük beklentisi olanlara moral vermiştir.
- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Anayasa Mahkemesi Başkanı cübbesini çıkarmamıştır, cübbesiyle ders vermiştir. Yargıyla oynayanlara, yargıya tecavüz edenlere karşı bir feryat, tokat, ders bugün Türkiye kamuoyuyla paylaşıldı.
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Özgürlük ve demokrasi noktasında genel bir tanımlama yapmış, hukuki bir açıklama.

Linç kampanyası
- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Güç karşısında gömlek değiştirmek, gücün istediği şekle girmek bizim düsturumuzda olmadığı gibi yargı da böyle bir kalıba giremez.
- MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: “Yarından itibaren Kılıç’ı linç kampanyası başlatacaklar. Hükümet ve AKP paralel yerine Anayasa Mahkemesi’ni koyacaktır.

Twitter’dan eleştiri
- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop: Yakışıksız ve sığ değerlendirmeler. Bu işler cübbeyle olmaz, cübbesini çıkartsın siyasete girsin.
- Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: Haşim Kılıç Abüllatif Şenerleşti, artık o da tarihin çöplüğündedir.
- CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur: Haşim Kılıç resmen fırça atıyor. Haşim Kılıç yani ‘yargıyla zırt pırt oynamayın mı’ demek istedi.
- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Anayasa Mahkemesi Başkanı söylemesi gerekeni söylemiştir.