Siyaset Muhalefetsiz DSP kongresi

Muhalefetsiz DSP kongresi

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muhalefetsiz DSP kongresi

Muhalefetsiz DSP kongresi


İl Başkan’lığı seçimini ‘tek aday’ Hasan Fehmi Yavuzalp kazandı!


       DSP İstanbul İl Başkanı Hasan Fehmi Yavuzalp’in tek aday olduğu 5. Olağan İl Kongresi renkli görüntülere sahne oldu. Muhalifler kongre için aday çıkarmadılar ama genel merkez ile ilgili şikayetlerini seslerini yükselterek basına duyurdular.
       DSP’nin Esenler Hakkı Başar Spor Salonu’nda, iktidar ortağı olduğu MHP gibi tek adayla gittiği kongreye, 446 delege ile İstanbul milletvekilleri katıldı. “Bizimkiler" dizisinde rol alan Ali Uyandıran, Selçuk Uluergüven ve Tuncay Akçal da oylarını kullanan delegeler arasındaydı. Başörtülü delege, Pendik İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Kavurgacı, “Başörtüm, partimde hiçbir zaman problem olmadı. Başörtüye değil, altındaki beyne bakmak gerekir. 18 yaşından beri Bülent Ecevit’i takip ediyorum" dedi.

       Muhalifler bildiri dağıttı
       Ecevit, kongreye gönderdiği mesajda, “Kısa sürede bu başarıları sağlayan DSP’nin şimdi hedefi, tek başına iktidardır. DSP’nin tek başına iktidarı, ulusal birliği pekiştirecektir, laik demokratik cumhuriyeti kökleştirecektir, ekonomiyi güçlendirecektir ve kuracağı hakça düzenle toplumu her bakımdan huzura kavuşturacaktır" dedi.
       Kongrede muhalif sesler de duyuldu. Orhan Konya isimli partili, İl Başkanı Yavuzalp’in konuşmasını tamamlamasının ardından, “Sayın Başkan, Beykoz delegesi burada yok. Buna ne diyeceksiniz?" diye seslendi. Yavuzalp ise Beykoz, Güngören, Çatalca, Esenler, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Şişli, Üsküdar ve Bağcılar’da atama yapıldığı için delege seçilemediğini söyledi.
       Bu arada, genel merkezi eleştiren bir bildiri de dağıtıldı. Bildiriyi dağıtan Fatih Ekmekçi, muhalefet hareketinde 29 milletvekili, 2 bakan ve 2 eski bakan olmak üzere 39 ismin yer aldığını öne sürdü.
       Kullanılan 372 geçerli oyun 346’sını alan Yavuzalp yeniden Başkan seçildi. Geçersiz sayılan zarflardan birinden de muhaliflerin dağıttığı bildiri çıktı.