Siyaset Müslüman’ın bir Kâbe’si vardır

Müslüman’ın bir Kâbe’si vardır

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış törenlerinde Kuran ile platforma çıkmasını eleştirerek, “Ey Diyanet İşleri Başkanı, ey bu ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanı. Kusura bakma. Allah o yüce kelamını sen reklam yap, sen mitinglerde elinde oy için tut diye göndermedi. Onu oku diye gönderdi” dedi.

Müslüman’ın bir Kâbe’si vardır


Demirtaş, Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda düzenlediği mitingde 7 Haziran’ın sadece milletvekili seçiminden ibaret olmadığını, diktatörlük ile özgürlük tercihinin yapılacağı tarih olduğunu söyledi. Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, şunları söyledi:
“Ben bir Müslüman evladıyım. Müslüman’ın bir tane kıblesi, Kabesi vardır o da Mekke’dedir. Bunun dışında da hiçbir zaman bir şey söylemedim. Buna rağmen ısrarla ben ‘Taksim Kabemizdir’ demişim diye, yalan ve iftira üzerinden günlerdir çirkin bir kampanya yürütüyorlar. Ben ‘Kudüs Yahudilerindir’ demedim asla. Ama demişim gibi Cumhurbaşkanı, Başbakan meydan meydan dolaşıp iftira kampanyası yürütüyorlar. Bize kafir, dinsiz, din düşmanı diyorlar. Ben bu Diyanet’teki din adamlarının sessizliğini merak ediyorum. Peygamberler diyarından Diyanet İşleri Başkanı’na soruyorum. Bir Müslümana ‘dinsiz’ demek, bir Müslümana ‘kafir’ demek günah mıdır değil midir, cevabını versin. Madem ki din alimisiniz. Madem bizden fazla din bilginiz var. Yalan, iftira İslamiyet’te günah mıdır, değil midir? Diyanet İşleri Başkanı buna niye cevap vermiyor? Korkuyor musun? Korkma korkma, Allah’tan başkasından korkma. Tayyip Erdoğan’dan korkmayın. Merak etmeyin Allah’tan büyüğü yoktur. Hepimiz Yaradan’ın huzuruna gideceğiz. Orada Tayyip Erdoğan yoktur, korkmana gerek yok. Bize dinsiz, imansız deyip din sömürüsü yapıyor diyenler. Ey Diyanet İşleri Başkanı, ey bu ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanı. Kusura bakma. Allah o yüce kelamı sen reklam yap, sen mitinglerde elinde oy için tut, diye göndermedi. Onu oku diye gönderdi, oku. Önce oku. O’nun ilk emri okudur, oku. O’nun ilk emri çal değildir. Soy, hırsızlık yap, adaletsizlik yap değildir” diye konuştu.
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde HDP’nin seçim irtibat bürosunun açılışındaki gerginliğe de dikkati çeken Demirtaş, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner’in sözlerini eleştirerek, “Kaymakam geliyor, halka HDP bürosunu kapatacağını söyleyip, sabırlı olmaları önerisinde bulunuyor. Saray Kaymakamı’na sesleniyorum. O bir grup çeteye ricada bulunacağına, ‘Biz merak etmeyin HDP bürosunu kapatacağız’ diyeceğine sen kaymakamlık tabelanı indir daha iyidir. Senin haddine mi bir partinin seçim bürosunun tabelasını indirmek?” dedi.
‘Barajı aşacağız’
Barajı aşacaklarına inandıklarını dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu: “HDP’nin arkasındaki halk gücü ve dayanışması her geçen saat artıyor. Sizler halkın emaneti olan milletvekillerinin etrafında kenetlenin. Önümüzdeki üç haftanın 24 saatini emekle ve çalışarak geçirin. O zaman göreceksiniz baraj tarumar olacak. Barajı, Kenan Evren’in peşinden göndereceğiz.”

Yazarlar