Siyaset Müzakere bakanlığı

Müzakere bakanlığı

23.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İmralı’da devlet heyeti ile görüşmesi sonrasında hükümete, “4 ay opsiyon” tanıdığını belirten Öcalan’ın isteği doğrultusunda BDP çözüm sürecinde yeni bir hamle başlattı

Müzakere bakanlığı

Sürecin yasal güvenceden yoksun olduğu eleştirisini getiren BDP, hükümetten müzakere süreçlerinde yasal zeminin ve mekanizmaların oluşturulmasını istiyor. Hükümetin bu alanda çalışma yapmasını bekleyen BDP, çerçevesi İmralı ve Kandil’de çizilen, “Müzakere Yasa Teklifi Taslağı” hazırladı. “Toplumsal Barış ve Müzakere Yasası Tasarısı” başlığı ile TBMM’ye sunulması beklenen teklif, BDP grup danışmanları, avukatlar ve BDP’nin hukukçu milletvekilleri tarafından hazırlandı.
Taslağı Milliyet’e değerlendiren Buldan, “Kanun teklifinin içerisinde olacak maddeler ve teklifler genel olarak müzkere sürecinde ifade ettiğimiz, olması gereken maddeler. Taslakta dile getirilen konular arasında bakanlık kurulması talebi yeni. Genel olarak müzakereleri Adalet Bakanlığı üzerinden sağlıyoruz. Bu iş için yeni bakanlığın kurulması sürecin selameti açısından gerekli. Tamemen müzakere süreci ile ilgilenen bir bakanlık olmalı. Sürecin sağlıklı yürümesi açısından yeni bakanlık şart. Süreci rahatlatma ve çözümü hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.