Siyaset Namuslu siyasetçi halka hesap verir

Namuslu siyasetçi halka hesap verir

29.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da yaptığı konuşma sırasında ‘Hırsız var’ diye seslenen vatandaşlara, “Temiz siyaset istiyorsanız, yeriniz, adresiniz CHP’dir” dedi

Namuslu siyasetçi halka hesap verir

CHP’nin belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısı için Samsun’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle şehir turu atarak vatandaşları selamladı. Kentin en işlek bölgelerinden İstiklal Caddesi’nden geçerek halkla selamlaşan Kılıçdaroğlu’nu Samsunlular ayakkabı kutuları ve meşalelerle karşıladı.
Yaşar Doğu Spor Salonu’nda alkışlar ve tezahüratlar arasında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, bir ülkenin büyümesinin, kalkınmasının ön koşulunun demokrasi olduğunu söyledi.

‘Hesap vermek demokrasi kuralı’
Herkesin, her siyasetçinin halka hesap vermesin demokrasinin temel kuralı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer bir siyaset halka hesap vermiyorsa, bilin ki o cebini düşünüyordur. Siyaset zenginleşme aracı değil, halka hizmet etme aracıdır. Halka hizmet hakka hizmettir. Son bir haftada yaşananları gördük. Bu ülkenin polisi, savcısı yani Cumhuriyetin savcısı, yani halkın polisi, hırsızları yakalamaya çalışıyor, soyguncuları yakalamaya çalışıyor, rüşvet verenleri yakalamaya çalışıyor. Siyasi iktidar ne yapıyor. Siyasi iktidar bırakmış hırsızları, savcının ve polisin peşinde. Aman diyor hırsızları yakalama. Bunlar niye iktidara geldiler; ‘Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diye, kul hakkı yiyene yedirtmeyeceğiz’ diye iktidara geldiler. Şu anda kul hakkı yiyorlar ve haksızları koruyorlar. Herkes bunu böyle bilsin.”
Başbakan Erdoğan’ın ‘Aramızdaki kirlilikleri ayıkladık’ dediğini belirten Kılıçdaroğlu, “‘Kirli olanları ayıkladık’ diyor. Peki bu büyük rüşvet operasyonu olmasaydı o kirlileri görebilecek miydin? Demek ki o kirliler senin yanındaydı. Demek ki sen onları koruyordun. Ve onları bakanlar kuruluna kadar taşıdın sen” dedi. Salondakilerin ‘hırsız var’ diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, “Temiz siyaset istiyorsanız, düzgün siyaset, namuslu siyaset, halka hesap vermeyi namuslu görev bilen bir siyaset istiyorsanız adresiniz, yeriniz, yurdunuz belli. Adı belli, adı Cumhuriyet Halk Partisi.”

‘Evinizde 4.5 milyon dolar var mı?’
Kılıçdaroğlu, rüşvet paralarının vakıfta toplandığını ileri sürerek şöyle dedi:
“Efendim diyor; ‘benim çocuklarım, ailelerim bir araya geldiler. Bir vakıf kurdular, yurt yapacaklar.’ E o da güzel. İtiraz eden var mı? Hayır. Şuna itiraz ediyoruz. Yurt yapabilirsin, eyvallah. O vakfın gelirleri nereden geliyor, asıl itiraz ettiğimiz nokta bu. Eğer o vakfa paralar, rüşvet parası olarak geliyorsa ona itiraz ediyoruz. İhale veriyorsun rüşveti de götür vakfa yatır diyorsun. Kim o vakfın sahibi? Çocukları ve yandaşları. Bu millet bunu yutacak mı? Yutmayacağız, hesabını soracağız. Herkesin evinde ayakkabı kutusu olur, para olur diyor. Sizin evinizde 4.5 milyon dolar var mı?”

‘Çocuklarımın gemicikleri yok’
Kılıçdaroğlu, “Karımın yüzüğü dahil tüm mal varlığımı açıkladım. Çünkü her şey benim alın terimle kazandığım paraydı. Üç çocuk yetiştirdim. Hiçbirisinin gemiciği yok ama alın teriyle kazanıyorlar, çalışıyorlar, haram yemiyorlar. Ben hayatımda ilk kez hırsızları, yolsuzlukları, rüşvet verenleri savunan bir başbakan gördüm” dedi.