Siyaset ‘Nevruz‘da konuşma yapmak da istedim’

‘Nevruz‘da konuşma yapmak da istedim’

22.03.2011 - 02:01 | Son Güncellenme:

Kazlıçeşme Meydanı’nda önceki gün yapılan Nevruz kutlamasının ilginç bir konuğu vardı. Susurluk hükümlüsü Çarkın, kutlamada görüntülendi

‘Nevruz‘da konuşma yapmak da istedim’

İstanbul Kazlıçeşme meydanında önceki gün yapılan Nevruz kutlamasına görüntülenen Susurluk davası hükümlüsü emekli Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın, çocuklarının Kürt arkadaşlarıyla Nevruz kutlamasına gideceklerini söylemeleri üzerine onlarla gittiğini söyledi. Çarkın, şöyle konuştu:
“Benim üç kızım ve bir oğlum var. Kızlarım ve oğlumun birçok Kürt arkadaşı var. Nevruz kutlamasına gideceklermiş. Bana söylediler. Ben de ‘Beraber gidelim’ dedim. Çok da hoşlarına gitti. Hep beraber gittik. Kutlamaya katıldık. Sahnenin oraya kadar gittim, sahneye çıktım. Konuşma yapmak istediğim söyledim. Biraz tedirgin oldular, belki ‘Bu bir provakasyon mu?’ acaba diye düşündüler. Sahnedekilerle konuştuk. ‘Bakın ben buradayım, önyargılardan kurtulmanın zamanı geldi de geçti. Bir bedel ödenecekse ben buradayım’ dedim.

‘Bizi kullandılar’
Ben orada barış içinde yaşamak isteyen insanları gördüm. Kim olduğumu herkese söyledim. Bana hiç kimsenin ne eli ne dili dokundu. Çünkü benim başım dik, insanların yüzüne bakacak yüzüm var. Bizi kullandılar. Atatürk’ün bahsettiği ‘Bedbaht’lar, ‘hain’ler bence bu kişilerdir. Zaten bunların hepsi isim isim bellidir.”
Çarkın, Susurluk soruşturmasının yeniden yapılması; eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlardan Mehmet Ağar ve eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in yargılanması gerektiğini de söyledi.