Siyaset Normalleşme için istişareler sürecek

Normalleşme için istişareler sürecek

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye-Mısır siyasi istişarelerinin Ankara’da yapılan ve iki gün süren ikinci turu, dün sona erdi. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların da ele alındığı istişarelerin sürüdürülmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Normalleşme için istişareler sürecek

 

Türkiye ile Mısır arasında Ankara’da yapılan ikinci tur istişarelerin önceki gün yapılan ilk turunda, ağırlık olarak ikili ilişkiler ele alındı. İki gün süren istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arasında yapıldı. Dün yapılan görüşmeler de ise ağırlıklı olarak bölgesel konular ele alındı.

Haberin Devamı

Normalleşme arzusu

İstikşafi istişarelerle ilgili dün yapılan ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye-Mısır İstişarelerinin ikinci turu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmiştir. Görüşmelerde, ikili konuların yanısıra Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler dahil bazı bölgesel konular da ele alınmıştır. Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır.”