Siyaset O yaşasaydı Gezi’de olurdu

O yaşasaydı Gezi’de olurdu

20.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grup toplantısına ‘Gezi Parkı’nda bize saldıranlar Ahmet Kaya’ya saldırdı’ diyen Başbakan’a CHP lideri yanıt verdi: Yaşasaydı, karşındaydı ve şimdi hapisteydi

O yaşasaydı Gezi’de olurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır programına katılan sanatçı Şivan Perwer’i, “Roboski’de öldürülen 34 yurttaşın hesabı verilmeden sen hangi yüzle Erdoğan’a övgüler düzüyorsun. Çıktığı sahnede bir sanatçı kimliğini geride bıraktı. AKP’nin seçim propagandası afişine malzeme oldu” sözleriyle eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında özetle şunları yazdı:
- KRAL DEĞİLSİN: Oturmuş karar vermiş beyefendi. Dershaneler kapanacak. Kimsin sen ya, kimsin? Sen kendinin evinin kralı zannedebilirsin ama ülkenin kralı değilsin. Önce adam gibi otur, pedagogları çağır, eğitim sistemini adam gibi masaya yatır, neden dershaneye muhtaç kalıyor, otur tartış. Dershaneler sonuçtur, başlangıç değil.
- İKİ ELİM YAKANIZDA: 300 binin üzerinde öğretmen atama bekliyor. MEB’in öğretmen ihtiyacı 140 bin. Büyük kentlerde matematik ve Türkçe öğretmeni olmayan okullarımız var. Bu çocuklar dershaneye gitmeyip de ne yapsınlar? Anneler 5 yaşındaki çocuğu okula göndermesin diye doktordan rapor almaya kalktı; raporu alanlar için ‘çocuğunuz geri zekâlıdır’ suçlaması yaptı diktatör. Annelere sesleniyorum: Çocuğunuza bu kadar ağır bir suçlama yapan birisine oy verirseniz iki elim yakanızda olacaktır.
- YAŞASAYDI HAPİSTEYDİ: Büyük sanatçı Ahmet Kaya, devrimciydi, müzisyendi, hiçbir zaman mağrurun yanında, hiçbir zaman zalimin yanında olmadı. Haksızlığa, hukuksuzluğa direndi, mücadele etti. Erdoğan, Ahmet Kaya’yı da istismar etti. ‘Diyarbakır’da bizim yanımızda olurdu‘ diyor. Ahmet Kaya, bugün yaşasaydı, Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi. Bırak Ahmet Kaya’yı istismar etmeyi, Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi eylemlerinin yanında olurdu ve sen de onun karşısında olurdun. Ahmet Kaya, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz için türküler, ağıtlar yakardı. Bir diktatör Ahmet Kaya’yı nasıl ağzına alır?
- HANGİ YÜZLE ÖVDÜN: Şivan Perwer önemli bir sanatçı. Halepçe vahşetini en güzel okuyan insanlardan birisidir. Kürtçeyi bilmesek bile o türküyü dinlediğimizde tüylerimiz diken diken olur. Perwer, Halepçe ağıtında, ‘Yukarıdan jetlerin gümbürtüleri, homurtu sesleri geliyor. Her yeri taş, ateş, duman, sis içinde bırakıyor’ diyor. Ben sormak istiyorum, sahneye çıktın. Roboski’de öldürülen 34 yurttaşın hesabı verilmeden, sorulmadan sen hangi yüzle Erdoğan’a övgüler düzüyorsun. 34 yurttaşımız öldürülmüş, kanları daha kurumadı. Sanatına saygı duyarız ama sanatçı zalimin yanında değildir, otur Ahmet Kaya’nın gösterdiği yürekliliği göster. AKP’nin seçim propagandası afişine malzeme oldu.
- DUVARI DUBLÖRÜN MÜ ÖRÜYOR: Diyarbakır’da barıştan söz ediyor, Kamışlı’nın derdi senin derdinse Nusaybin’deki duvarı dublörün mü örüyor? Şam’da yakılan ağıtların hepsinin sorumlusu sensin. Barzani için 2007’de, ‘Muhatabımız merkezi hükümettir. Bir kabile reisiyle görüşmem’ dedi. Dün kabile reisi dediğin adam Diyarbakır’a geldi, koşa koşa ayağına gittin.
- BİR ANNENİN ÇIĞLIĞI: Hâlâ Gezi olayını içinden atmış değil. Davutoğlu gitti, ‘Geziden onur duyuyoruz’ diyor. Birisi onur duyuyor, birisi suçluyor, kim bunlar? Diyarbakırlı bir anne, oğlu Medeni Yıldırım’ın katilinin bulunmasını istiyor. ‘Senin vicdanın yok mu’ diye sesleniyor Erdoğan’a. Bir annenin çığlığı vicdanınızı kanatmalı. Benim içime sinmiyor. Ağlamaktan sorumlu bakan da var, ağlıyorlar. Ali İsmail Korkmaz için, Medeni Yıldırım için ağlamıyorlar herhalde.

‘Adaylık haberi asparagas’
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı çıkışında, gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Adının Cumhurbaşkanı adayları arasında geçtiğine yönelik çıkan haberlerin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tümüyle asparagas bir haber. Yok öyle bir şey” dedi.

Haberin Devamı

DSP ve DYP’den transfer
CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesinde DSP Parti Meclisi üyeleri Tufan Bural ve Tuncer Ertürk ile eski DYP’li Gönen Belediye Başkanı Hayati Köse’nin aralarında bulunduğu 8 kişiye rozetini taktı.