Siyaset "Ocak ayları bir çok önemli insanı kaybettiğimiz aylar oldu"

"Ocak ayları bir çok önemli insanı kaybettiğimiz aylar oldu"

24.01.2010 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

Ocak ayları bir çok önemli insanı kaybettiğimiz aylar oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ne yazık ki geçmişte ocak ayları Türkiye’mizin birçok önemli insanını, demokrasi ve özgürlükler açısından da simge isimlerini kaybettiği aylar oldu" dedi.

Baykal, yayımladığı mesajda, bu kişileri saygı ve özlemle andığını belirterek, şunları kaydetti: "Ne yazık ki geçmişte ocak ayları Türkiye’mizin birçok önemli insanını, demokrasi ve özgürlükler açısından da simge isimlerini kaybettiği aylar oldu.

Bir 24 Ocakta karanlık güçler Uğur Mumcu’yu aramızdan almıştı. Yıllar geçti, acısı hala içimizde ve bugünkü koşullarda kendisini her zamankinden daha çok arıyor, onu her geçen gün daha çok özlüyor, acımızı yüreğimize daha çok gömerek bu süreci yaşıyor, kendisini özlemle, saygıyla, sevgiyle anıyoruz.

31 Ocakta ise demokrasi ve özgürlük düşmanı karanlık odakların temsilcileri, maşaları, her yıl yokluğu daha çok hissedilen Muammer Aksoy hocamızı aramızdan almışlardı.

Gene bir 24 Ocak günü düşünceleri, duyguları, saygın yaşamı, eğilmez bükülmez kalemiyle siyaset, bilim ve medya dünyamızın saygın isimlerinden biri olan mücadele arkadaşımız İsmail Cem’i, acısını yüreğimize gömerek sonsuzluğa uğurlamıştık.

Bir başka Ocak ayında ise siyaset ve bilim dünyasının seçkin ismi Aydın Güven Gürkan aramızdan ayrılmıştı.

Türkiye’nin yetiştirdiği çok seçkin bir Emniyet Müdürünü, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı da Ocak ayında kaybetmiştik.

Bugün büyük bir özlem ve saygıyla başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin her yerinde kitlesel etkinliklerle andığımız, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin aydınlanma fenerleri Uğur Mumcu ve İsmail Cem ile Ocak ayında Türkiye’nin büyük kaybı olarak toprağa verdiğimiz Muammer Aksoy, Aydın Güven Gürkan ve Gaffar Okan’a rahmet, yakınlarına, yol ve mücadele arkadaşlarıyla milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."